Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mala pauza od toplinskog vala

HRVATSKA SE HLADI Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak još dakle, vruće, mogući su i pljuskovi. Nešto kiše zatim bit će i u nastavku tjedna, a uz malo nižu temperaturu svakako će biti ugodnije.

Toplinski val pogodio je Hrvatsku, a u nedjelju navečer dobar dio Hrvatske zalili su grmljavinski pljuskovi. Jenjavanje sparine i pad temperature očekuju se u utorak. U Slavoniji su se temperature popele do 33 stupnja. I u Zagrebu se na 33 tražila voda, a Splićani su se preporodili s jugom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Slika nije dostupna Četvrti po redu Novi toplinski val: Evo gdje se očekuju najveće vrućine i za koji grad je izdano posebno upozorenje

I u Zadru je vjetar raspuhao sparinu - temperatura na suncu u nedjelju je bila ugodnih 31. U Rijeci se 31 stupanj korigirao pićima i rashladnim pomagalima, što Ličanima na 27 stupnjeva i nije bilo nužno.

Alarmantno je u svim dijelovima Hrvatske osim na dubrovačkom području.

Prognoza Darija Brzoje: Evo i kako zrak utječe na osjet temeprature

Kakvo nas vrijeme očekuje?

S jugozapada nam pritječe vlažan zrak, tako je u nedjelju u mnogim krajevima barem u jednom dijelu dana bilo i povećane naoblake. Bilo je i sunca, a zadržalo se i prilično vruće. Vruće ostaje i danas iako možda ne baš ovako kao proteklog vikenda. Pri tom će tijekom dana biti i mogućnosti za pljuskove i gmljavinu, u početku na sjevernom Jadranu, a zatim i drugdje. Biometeorološke prilike su nepovoljne, no taj nepovoljan utjecaj, zbog malo niže temperature danas i idućih dana ipak će biti nešto slabije izražen.

Hrvatska danas:

Jutro djelomice ili pretežno sunčano te naravno toplo. Nešto više oblaka očekuje se na sjevernom Jadranu te u gorskom području gdje bi već ovako rano možda moglo biti i pokojeg pljuska. Puhat će umjeren, na sjevernom Jadranu povremeno i jak jugozapadnjak, a u Dalamciji sjeverozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura, na kontinentu oko 20 stupnjeva, u gorju malo niža, bliže 15, dok će se na moru mjeriti uglavnom između 20 i 25.

Unutrašnjost: I poslijepodne u unutrašnjosti djelomce ili pretežno sunčano, pri čemu sunčanije ostaje u Slavoniji. Ipak, već od sredine dana mjestimice može biti i pokojeg pljuska. Puhat će jugozapadnjak te će biti manje vruće nego danas: 27 do 30 stupnjeva.

STIŽE TOPLINSKI UDAR Liječnici pozivaju na oprez!

Sjeverni Jadran: U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povremeno su isto mogući pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura ispod 30, najvjerojatnije između 25 i 29 stupnjeva.

Južni Jadran: U Dalamciji pretežno sunčano, vrlo toplo, ali i vruće. Ovdje temperatura može i do 32, prije svega u zaleđu. Na sjevernom dijelu dobar dio dana puhat će jugozapadnjak, zatim zapadnjak, a južnije te prema otvorenom moru poslijepodne sjeverozapadnjak. Na jugu će biti i najviše sunca, dok bi sjevernije moglo biti i pokojeg pljuska.

Pogledajte kako na jeftin i učinkovit način rashladiti sobu

More: Temperatura mora je uglavnom 24 ili 25 stupnjeva, rijetko gdje je more danas bilo stupanj ili najviše dva svježije.

Prognoza za tri dana

Tri dana kopno: I u nastavku tjedna vrijeme djelomice sunčano, uz mogućnost za ljetne pljuskove i grmljavinu. Napokon će biti i malo manje toplo, od utorka uz temperaturu oko 25 stupnjeva.

Tri dana more: I na Jadranu se očekuje dijelom vedro vrijeme, ali uz promjenjivu naoblaku. Kao i na kontinentu povremeno može biti pljuskova i grmljavine. Vjerojatnost za to najveća je u srijedu. Sredinom tjedna zapuhat će bura te će i na moru onda biti malo manje toplo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene