Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se meteoalarm

KAO DA JE +50 - Ponegdje će biti teško duboko udahnuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kod ovako visokih temperatura nije svejedno jeli zrak suh ili vlažan.

Meteorolog Nove TV Darijo Brzoja upozorava da će te u nekim dijelovima Hrvatske zbog visoke sparine idućih dana imati osjećaj da je 50 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Vrhunac toplinskog vala u našim krajevima očekuje se u nedjelju. Već je u subotu bilo poprilično vruće, no u nedjelju bi trebalo biti još i više. U kopnenom području mjestimice i do 35 stupnjeva. Zato se oglasio i meteoalarm, naglašavajući kako postoji opasnost po zdravlje od iznadprosječno visokih temperatura. Posebno u unutrašnjosti, ali pripaziti bi tebali i stanovnici gorske Hrvatske i sjevernog Jadrana.

STIŽE TOPLINSKI UDAR Liječnici pozivaju na oprez!

Kod ovako visokih temperatura nije svejedno jeli zrak suh ili vlažan. Primjerice, ako za sutra prognoziramo mjestimice i +35 stupnjeva, što je pri tom još i temperatura u hladu, uz relativnu vlažnost od 50-ak posto, a toliko se sutra očekuje u središnjim krajevima oko podneva, sve skupa  osjet topline bit će kao da je vani + 45!

Nešto će od toga odnositi vjetar, no svejedno, pokušate li duboko udahnuti, vidjet će te da će biti teško.  U svakom slučaju, sutra pijte mnogo tekućine i klonite se sunca u onom najtoplijem dijelu dana.

Prognoza za iduća tri dana

Tri dana kopno

Novi tjedan nosi nam nešto drugačije vrijeme nego što je to bilo u ovoj prvoj polovici lipnja. Bit će djelomice sunčano, ali i nestabilno uz mogućnost za pljuskove i grmljavinu. Ono što će činiti najveću razliku, popuštanje je ove vrućine. Doduše, još je može biti u ponedjeljak.

No od utorka će sa sjevernim vjetrom osvježiti, a u srijedu će se temperatura i dodatno još malo sniziti. Neće biti hladno, samo isto neće biti ni ovako vruće kao danas.

Tri dana more

I na Jadranu će u prvoj polovici novog tjedna biti djelomice sunčano te uz promjenjivu naoblaku. Lokalno će biti šansi i za pljuskove i grmljavinu, osobito na sjevernom dijelu. U utorak će zapuhati bura, koja će u srijedu još i pojačati. Pri tom će tek malo osvježiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene