U narednim danima budit ćemo se uz hladna i maglovita jutra te pokoju pahulju snijega. Ipak, krajem tjedna moglo bi zasjati i sunce.

Galerija


Vrijeme u utorak i sljedećih nekoliko dana u unutrašnjosti će obilježiti dugotrajna magla i hladnoća, a na Jadranu bura, koja će u noći i u utorak ujutro biti najjača – s olujnim, pa i orkanskim udarima.

Vezani članci Dubrovačka plaža (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) Nakon paklenih vrućina možemo odahnuti, no ne zadugo: Otkrivamo kad stižu pljuskovi, grmljavina i olujna bura Kiša (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ledeni arktički zrak vratio nam je zimu: Opet će biti kiše i snijega, a na moru će zaprijetiti još jedna opasnost

U utorak sredinom dana i poslijepodne još će biti nešto i sunčanog vremena, osobito na moru, a novi oblaci s kišom ili slabim snijegom mogu se očekivati u unutrašnjosti sredinom tjedna.

U utorak i sljedećih nekoliko dana na vrijeme će utjecati polje visokog tlaka, što će nam donijeti čestu maglu, a na Jadranu buru.

Jutro će biti hladno – temperatura će se spustiti i do -6, -7 Celzijevih stupnjeva, dok će na Jadranu hladnoću pojačavati olujni, pa i orkanski udari bure. Na južnom dijelu moguće je i malo kiše.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će mjestimično biti i nešto sunčanih razdoblja, ali u nekim dijelovima magla će se izdignuti u niske oblake, o čemu će onda ovisiti i najviša temperatura. Na istoku slično kao i u ponedjeljak – dugotrajna magla i temepratura oko nula stupnjeva uz slab vjetar.

U Istri će bura poslijepodne ipak postupno slabjeti s orkanskih na olujne udare. Prevladavat će sunčano.

U gorskom dijelu po kotlinama može biti cjelodnevne magle i niskih oblaka, temperatura između -3 i nula, a u Lici može biti i slabog snijega. Dalmacija će poslijepodne imati više sunca. Puhat će umjerena do jaka bura. Temperatura oko 10 na obali, u Zagori oko 2 Celzijeva stupnja.

Do kraja tjedna hladno i maglovito

Na kopnu će sve do kraja tjedna biti stabilno, hladno i maglovito. U četvrtak može biti slabe susnježice ili snijega, a suncu se možemo opet nadati tek u petak.

Na Jadranu u srijedu sunčano, a prema večeri naoblačenje koje će uz jugo donijeti i kišu.

Sljedeće dane obilježit će zimske temperature uz maglu i niske oblake u unutrašnjosti, a na Jadranu bura. Malo snijega moguće je u utorak i u četvrtak, uglavnom samo u gorju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.