Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pripremite se na vrlo hladno jutro: Temperature pale i do -10, hladnoću pojačava jaka bura s olujnim udarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pao je snijeg - negdje ga je više, negdje manje, a u subotu se već sa zapada počelo razvedravati zbog čega se u nedjelju pripremite na vrlo hladno hladno jutro! Visina snijega izmjerena u subotu pokazala je da su najveće količine pale u Lici i Gorskom kotaru, ali i na istoku zemlje. Gradovi u Slavoniji i Baranji imaju iste ili tek malo niže vrijednosti, većinom između 20 i 30 centimetara.

Nakon prolaska ciklone, nakratko će biti stabilno, a onda će nam u nedjelju krajem dana već početi pristizati oblaci od nove fronte koja ide prema nama. Zbog razvedravanja čeka nas vrlo hladno jutro, posebno u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj gdje će se temeprature spustiti i do minus 10, a hladno će biti posvuda i na Jadranu ponegdje ispod nule. Uz to hladnoću će pojačavati jaka bura s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne barem nešto sunčanih razdoblja uz umjerenu naoblaku i slab vjetar, a temepratura će se rijetko gdje podići iznad 2 stupnja. Navečer naoblačenje.

Na istoku Slavonije također barem djelomice sunčano i hladno. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, temepratura od -1 do najviše 2.

U Istri olujni udari bure slabjet će poslijepodne, a prevladavat će djelomice sunčano. Navečer i ovdje više oblaka, u noći i malo kiše.

U Dalmaciji južni dio imat će sunčan dan, a jaka bura slabjet će i okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura između 5 i 10.

Novi snijeg u ponedjeljak

Na kopnu u ponedjeljak uglavnom oblačno, a malo snijega može još pasti većinom samo u gorju. Iza toga hladno, maglovito, a jutra će ponegdje biti i vrlo hladna.

Na Jadranu u ponedjeljak oblačno i kišovito, u unutrašnjosti Dalmacije može biti prolazno i snijega. Bura će u utorak slabjeti, a ostaje i ovdje hladno.

U nedjelju hladno, u središnjoj i gorskoj hrvatskoj i vrlo hladno jutro. Navečer i u ponedjeljak još malo snijega, ali većinom u gorju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene