Pao je snijeg - negdje ga je više, negdje manje, a u subotu se već sa zapada počelo razvedravati zbog čega se u nedjelju pripremite na vrlo hladno hladno jutro! Visina snijega izmjerena u subotu pokazala je da su najveće količine pale u Lici i Gorskom kotaru, ali i na istoku zemlje. Gradovi u Slavoniji i Baranji imaju iste ili tek malo niže vrijednosti, većinom između 20 i 30 centimetara.

Galerija


Nakon prolaska ciklone, nakratko će biti stabilno, a onda će nam u nedjelju krajem dana već početi pristizati oblaci od nove fronte koja ide prema nama. Zbog razvedravanja čeka nas vrlo hladno jutro, posebno u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj gdje će se temeprature spustiti i do minus 10, a hladno će biti posvuda i na Jadranu ponegdje ispod nule. Uz to hladnoću će pojačavati jaka bura s olujnim udarima.

Vezani članci Sunčan dan, ilustracija (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Napokon malo odmora od oblaka: Uskoro ćemo opet moći uživati u suncu i toplini Snijeg na Dinari (Foto: Screenshot) Na Braču i Dinari pao snijeg, a bura stvara probleme u Šibeniku: Meteoalarm izdao upozorenja za dijelove zemlje

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne barem nešto sunčanih razdoblja uz umjerenu naoblaku i slab vjetar, a temepratura će se rijetko gdje podići iznad 2 stupnja. Navečer naoblačenje.

Na istoku Slavonije također barem djelomice sunčano i hladno. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, temepratura od -1 do najviše 2.

U Istri olujni udari bure slabjet će poslijepodne, a prevladavat će djelomice sunčano. Navečer i ovdje više oblaka, u noći i malo kiše.

U Dalmaciji južni dio imat će sunčan dan, a jaka bura slabjet će i okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura između 5 i 10.

Novi snijeg u ponedjeljak

Na kopnu u ponedjeljak uglavnom oblačno, a malo snijega može još pasti većinom samo u gorju. Iza toga hladno, maglovito, a jutra će ponegdje biti i vrlo hladna.

Na Jadranu u ponedjeljak oblačno i kišovito, u unutrašnjosti Dalmacije može biti prolazno i snijega. Bura će u utorak slabjeti, a ostaje i ovdje hladno.

U nedjelju hladno, u središnjoj i gorskoj hrvatskoj i vrlo hladno jutro. Navečer i u ponedjeljak još malo snijega, ali većinom u gorju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr