Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprema završila u RS-u

Vrijednu medicinsku opremu htio donirati hrvatskim bolnicama, one ga odbile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je izumitelj Josip Čermin medicinsku opremu vrijednu 250 tisuća dolara htio donirati riječkoj bolnici, oni nisu bili zainteresirani.

Josip Čermin 2001. godine kreirao je softver Onyxrad, program za digitalno snimanje u radiologiji kojim je na američkom tržištu zaradio milijune dolara i medalju za humanitarne zasluge Ellis Island, piše Jutarnji list. Grad Rijeka i riječka bolnica za proizvod koji im je ponudio nisu bili zainteresirani.

Pročitajte i ovo Ilustracija sretna nova godina! Nova godina donijela je nove promjene za pacijente: Neki će morati dublje posegnuti u džep za mnoge usluge Bolnice u državi - 3 Važno pitanje Država će šefovati svim bolnicama, mnogi su nezadovoljni, čeka se odluka Ustavnog suda: ''Onda očekujemo da preuzima i sve buduće obveze''

Sljedećih godina Čermin je proizvod usavršavao te kreirao Opalrad kojim je zaradio u samo godinu dana 30 milijuna dolara. Opalrad je ponudio bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu, no, tvrdi, ni oni ga nisu kontaktirali. Interes su, u međuvremenu, iskazali radiolozi iz Banje Luke i vrijedna je oprema završila u Republici Srpskoj.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene