Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Draganu Paravinji sudit će se treći put za ubojstvo Antonije Bilić.


Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Šibeniku Draganu Paravinji, kojom mu je potvrđena kazna od 40 godina zatvora za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, doznaje Dnevnik Nove TV.

Vezani članci Odvjetnica Lidija Horvat Odvjetnica Josipe Rimac povukla kandidaturu za šeficu Vrhovnog suda: "Više ne želim sudjelovati u javnom cirkusu u koji se pretvorio ovaj izbor" Ivan Malenica Ministar Malenica: "Imamo situaciju da predsjednik Republike ne želi obavijestiti DSV da ne prihvaća nijednog kandidata"

Vrhovni sud ne dovodi u pitanje da je Paravinja ubio Antoniju Bilić, ali se u obrazloženju navodi da nije dokazano kako je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja. Time nije dokazana kvalifikacija teškog ubojstva radi prikrivanja silovanja. Paravinji će se za ubojstvo Antonije Bilić tako suditi i  i treći put.

VIDEO Trenutak kada je Paravinja čuo presudu: Uz psovke izbačen iz sudnice

Ključni dokaz protiv Dragana Paravinje bile su snimke nadzornih kamera kojima je rekonstruirano njegovo kretanja na dan zločina, ali i tragovi žrtvine krvi i sline pronađeni u Paravinjinu kamionu.

Obitelj Bilić: 'Ne želimo davati nikakve komentare'

Obitelj Bilić nije znala za ovu odluku Vrhovnog suda, potvrdio je u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr, otac Antonije Bilić, Mile Bilić. 'To je već drugi put da se slično događa. Ne želimo davati nikakve komentare. Čut ćemo se s odvjetnikom pa ćemo vidjeti što će biti dalje', rekao je Mile Bilić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook