Kamion s otpadom iz Vrgorca ni danas nije mogao ući na deponij u Sinju. Ulaz je spriječio saborski zastupnik Miro Bulj zajedno s mještanima koji su u to vrijeme održavali konferenciju za novinare.

Galerija


Za nedjelju je najavljen prosvjed mještana koji će trajati tjedan dana. Podsjetimo, odlukom ministarstva otpad iz Vrgorca odlaže se u stotinjak kilometara udaljenom Sinju zbog čega negoduju oba grada.

Vezani članci Zvonimir Troskot Troskot: "Gdje je nestao 31 milijun kuna? Zbog ovakvih primjera, mladi iseljavaju iz Zagreba i Hrvatske" Miro Bulj u Saboru (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Bulj traži raspravu o iznajmljivanju sabornice: ''Ovo je presedan"

Gradonačelnik Vrgorca potvrdio je kako jedan kamion s otpadom planira u ponedjeljak dovesti pred Županijsku skupštinu u Splitu.

"Cetinski kraj neće biti kanta za smeće u ovoj suludoj odluci ministra ugroze Ćorića", napominje Miro Bulj iz MOST-a.

"Želim čestitati nadležnima na ovako genijalnoj i inteligentnoj odluci, voziti smeće sto kilometara dalje. Želim poručiti da mi nismo ničije dežurno dolagalište smeća niti ćemo to dopustiti. I nek iskrcavaju sebi ispod prozora ovolike količine smeća", kaže ogorčeno Ivana Ančić Vidić iz Brnaza.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr