Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike vrućine

Danas ćemo se kuhati na 36 stupnjeva! Saznajte kada stiže predah i kako se spasiti od vrućina

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Prolazimo kroz vrhunac prvog ovogodišnjeg toplinskog vala. Uz dnevnu vrućinu, neugodnom vremenu doprinosit će i tople noći s temperaturom višom od 20 stupnjeva.

Naš organizam koristi upravo noć da se odmori i skupi snagu nakon iscrpljujućeg dana, a mnogima će ovog vikenda nedostajati upravo to, uobičajena noćna svježina za odmor. To se posebno odnosi na gradove gdje zgrade i beton navečer i noću dodatno isijavaju svu toplinu koja se danju akumulirala. Osvježite se tuširanjem i navečer otvorite prozore kako bi zrak neometano cirkulirao.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Pred nama je sunčana i vruća subota. Temperatura će se u večeri s petka na subotu rijetko gdje spustiti ispod 20 stupnjeva. Vjerojatno tek u gorju i ponegdje u unutrašnjosti. Na Jadranu će ona najniža jutarnja biti oko 23-24 stupnja što je na granici ugodnosti. Bez vjetra i sa suncem posvuda od subotnjeg jutra.

Cijele subote će biti sunčano, poslijepodne uz tek prolazno umjerenu naoblaku. Temperatura će se kretati preko 30, do 33-34 stupnja.

U Slavoniji i Baranji bit će 35 ili 36 stupnjeva. Također sunčano, dosta vruće i bez nekog značajnijeg vjetra. Prema nedjelji bit će i sve više sparno.

Slično vrijeme očekuje i gorsku Hrvatsku i sjeverni Jadran. U gorju će poslijepodne biti mogućnosti za lokalni pljusak. Većinom će ipak biti sunčano i vruće, no nešto manje nego drugdje. Na Jadranu 32 a u gorju 30ak stupnjeva.

U Dalmaciji će također prevladavati sunčano vrijeme, nastavit će biti vruće. Najviše u zeleđu gdje temperatura može i do 35, bez nekog značajnijeg vjetra. Uz more će puhati uglavnom slab vjetar koji dolazi s mora.

Jadran se dosta naglo zagrijao proteklih dana, temperatura mora je između 22 i čak 26 stupnjeva. Može se kupati, samo treba opaziti na kontrast temperature zraka i mora.

Za ovakvih vrućina, uz vrlo visok UV indeks i dosta sunca, tijelo ipak treba malo temperirati prije ulaska u more.

Od kraja nedjelje će vrijeme biti promjenjivije i nestabilnije, bit će pljuskova i grmljavine, a mjestimice bi ponovno moglo biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Posebno u nedjelju navečer i u ponedjeljak. Početkom tjedna manje vruće, no čini se da će od srijede ponovno zagrijati preko 30.

Na Jadranu će vrijeme biti sunčanije i povoljnije. Mogućnost za pokoji pljusak stoji jedino na sjevernom dijelu. U ponedjeljak će prolazno zapuhati bura, inače će vjetar većinom biti slab. Biti će malo manje vruće početkom tjedna, ali ne zadugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene