Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplinski je val iza nas

Meteorologinja otkriva: Vrućina konačno popušta, a neke dijelove zemlje idućih dana očekuju pljuskovi i grmljavina

U kopnenom dijelu napokon je popustila vrućina, ali noć s nedjelje na ponedjeljak obilježit će kiša, i to uglavnom u obliku pljuskova ili grmljavinskih pljuskova. Detalje donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

U ponedjeljak će ponovno biti vruće i sunčano, ali od utorka pa otprilike do kraja tjedna mjerit će se niže temperature, a pljuskova će biti i na Jadranu, gdje je suša već velik problem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Ujutro će u unutrašnjosti, osobito na sjeveru zemlje, još biti umjerene naoblake, moguće i malo kiše, a u gorskom dijelu magla i niski oblaci. Na Jadranu će ponedjeljak ujutro biti i dalje sunčano i toplo, a puhat će slab do umjeren burin.

Poslijepodne će se ipak razvedriti pa će prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će slab sjeverni vjetar i bit će manje vruće, osobito u sjevernijem dijelu. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 29 do 32 stupnja Celzijeva.

Na istoku zemlje mogući su lokalni pljuskovi i u poslijepodnevnim satima. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar

Pretežno sunčan dan bit će i u gorskom dijelu, a na Jadranu se nastavlja vedro i vruće vrijeme. Puhat će sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, a najviša temperatura ići će do 32 Celzijeva stupnjeva.

I na jugu u ponedjeljak nema značajnih promjena – vruće, vedro i uz umjeren maestral bit će i poslijepodne. Najviša temperatura popet će se do 34 stupnja Celzijeva.

Uz takve dane i more je toplo. U nedjelju je tako u moru kod Dubrovnika izmjereno čak 27 stupnjeva. Na Jadranu će u ponedjeljak UV indeks biti vrlo visok, a u unutrašnjosti uz više oblaka visok.

Sljedećih dana vrućina će popustiti, a past će i kiša koju svi željno iščekuju. Sunčano će biti još u utorak ujutro, a onda stiže naoblačenje. Od srijede se očekuju i pljuskovi.

Na Jadranu će utorak biti sunčan i vruć, a onda i dolazi više oblaka. Najviše će ih biti na sjevernom dijelu, kao i kiše, a u srijedu je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene