Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ne dajte da vas sunčano vrijeme zavara: Za povratak s produženog vikenda ne čekajte popodnevne sate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana odmora od vrućine i sparine svakako je dobro došlo. Lakše se diše i spava, noći su svježije, a danju je dovoljno toplo i ugodno. Na moru je toplije, temperature su ljetne, ima više sunca, ali ima i bure. Važno upozorenje za one koji su na moru i planiraju put prema unutrašnjosti: Nemojte čekati poslijepodnevne sate jer se očekuje jačanje bure zbog čega će u drugom dijelu dana sigurno biti poteškoća u prometu.

Jutro će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, uz više oblaka uglavnom u središnjim i sjeverozapadnim krajevima, gorju te na sjevernom Jadranu, gdje je moguće i malo kiše. Temperatura će u unutrašnjosti iznositi od osam do 13 stupnjeva, a na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Kiša u Dubrovniku, ilustracija Vremenska prognoza Budite spremni na promjenu vremena: Stižu nam pljuskovi i grmljavina, za dio Hrvatske upaljeno crveno upozorenje Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Tijekom jutra će biti više vjetra nego u nedjelju. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Prolazno će oslabjeti prema sredini dana, no poslijepodne će ponovno sve više jačati pa bi potencijalno moglo biti i prekida prometa, zbog čega je put preko karakterističnih dionica najbolje odraditi do sredine dana.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano bit će i poslijepodne, ali će i dalje biti moguće da padne kiša ili pljusak. Puhat će sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će većinom biti oko 21 stupanj.

Vrlo slično vrijeme bit će i u Slavoniji. Ondje će također biti djelomice sunčano, uz rijetku mogućnost za koju kap kiše. Temperatura će uglavnom iznositi od 20 do 23 stupnja.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne će biti više sunca, ali i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Putujete li, budite oprezni i prije puta se informirajte o stanju u prometu. Može biti i pokojeg lokalnog, a u gorju malo kiše. Temperatura će na moru iznositi oko 25, a u gorju će biti svježije, ispod 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom dana prevladavati sunčano, premda i ondje povremeno može biti više oblaka. Bura će poslijepodne biti sve jača. Najviša dnevna temperatura može doseći i 27 stupnjeva, ponajprije na krajnjem jugu i otocima.

Temperatura mora tijekom dana će iznositi od 21 do 24 stupnja. Oprez pri izlaganju suncu sredinom dana, zbog UV indeksa, najviše vrijedi za jug zemlje.

I u nastavku tjedna će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, ali nestabilno vrijeme. Mjestimice će biti malo kiše, pogotovo u srijedu i četvrtak. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

Na Jadranu će u narednim danima biti više sunca, ali će puhati i jaka, na udare olujna bura. Nakon četvrtka će slabjeti, no bit će i oblačnije uz češću kišu i pljuskove. Unatoč buri, zadržat će se toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene