Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masa vlažnog zraka iznad nas

I biljke se vesele: Dani sve dulji, a meteorolog otkriva kakav nas početak tjedna čeka

Pred nama je nešto više oblaka nego za vikend. Prognozu donosi Darijo Brzoja.

Zima je, ali je i siječanj pa se tako u posljednjih 20-ak dana, svijetli dio dana produljio se za oko 25 minuta. Iako sunce izlazi tek koju minutu ranije nego krajem prosinca, više ne zalazi oko 16:15, nego oko 16:40, što se lako dalo primijetiti ovog sunčanog vikenda. Na to reagiraju i kućne biljke koje već polako puštaju i nove, mlade listove.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

U polju smo povišenog ili visokog tlaka, no sutra će se sa sjevera iznad naših krajeva premještati i jedna masa vlažnog, nestabilnog zraka pa će biti i nešto više oblaka nego za vikend.

U prvom dijelu dana, na kopnu djelomice sunčano, mjestimice s maglom. Više sunca bit će u višem gorju i na jugu, a prolazno umjerene naoblake na Jadranu, osobito srednjem gdje bi pri tom mogla pasti i kap kiše. Vjerojatnije prema otvorenom moru i na otocima. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu mjestimice moguće je i još malo bure. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti između -5 i -2, a na Jadranu od 3 na sjevernom do ugodnih 8 na južnom dijelu.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčanije, osobito u jugozapadnim predjelima središnje Hrvatske, obzirom da će se sa sjeveroistoka kasnije navlačiti oblaci. U noći na utorak prema istoku će biti moguće i malo kiše ili susnježice. Dnevna temperatura, većinom između 7 i 9 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji sutra barem djelomice sunčano, a prema kraju dana uz jače naoblačenje sa sjeveroistoka tu može biti malo kiše ili susnježice. Puhat će sjeverozapadnjak, uglavnom umjeren, no na krajnjem istoku poslijepodne na udare može biti jak. Temperatura, većinom između 6 i 8 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu od sredine dana prevladavat će sunčano. Na moru će puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti oko 13, 14 stupnjeva. U gorju, za siječanj isto toplo, sutra između 5 i 9.

I u Dalmaciji će poslijepodne prevladavati sunčano i ugodno, te relativno toplo vrijeme. Puhat će umjeren, prema otvorenom moru moguće i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 12 do 15 stupnjeva.

U utorak nas očekuje djelomice ili pretežno sunčano vrijeme. Uz više oblaka, ponajprije u Slavoniji tijekom dana može pasti malo kiše ili susnježice. U srijedu će biti više sunca, nakon čega u četvrtak slijedi novo naoblačenje s kišom, češćom u Lici i Gorskom kotaru. U najvišim predjelima bit će moguće i malo snijega. Prolazno će zapuhati jugozapadnjak, no temperatura se neće značajnije mijenjati.

Na Jadranu će uglavnom prevladavati sunčano sve do četvrtka kad će se i ovdje naoblačiti pa će biti kiše. U utorak umjerena bura, na jugu i tramontana, potom jugozapadnjak i jugo. Na moru, prvo uz sunce, pa uz južinu, ni u idućem tjednu neće biti hladno.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene