Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Držite se hlada!

Pred nama je još jedan toplinski val: Meteorolog upozorava na probleme koje bismo mogli imati - noću

Pred nama je još jedan toplinski val. Detaljnije doznajte u vremenskoj prognozi meteorologa Darija Brzoje.

Sve je više vruće, pred nama je još jedan toplinski val, pa i još jedno upozorenje. Vrućina će se intenzivirati prema kraju tjedna, što zbog dnevnih, što zbog noćnih temperatura koje će prije svega na Jadranu mjestimice biti i neugodno tople.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Uz sve one poznate savjete, uzimati dovoljno tekućine, pa i kad ne osjećate žeđ, držati se hlada sredinom dana, u ovom tjednu bit će stoga potrebno i rashladiti prostorije u kojima spavate, gdje god je to moguće, jer i loš san, osobito nekoliko dana za redom može utjecati na opće stanje i mogućnost organizma da se bori s vrućinom tijekom dana.

A vrućina nam stiže u jugozapadnoj struji, preko Sredozemlja, s njom i dosta vlage, pa će biti i sparno, a uz sve to i južinu ni biometeorološke prilike nisu baš sjajne.

U takvim okolnostima očekuje nas djelomice sunčano i toplo, a na moru i vrlo toplo jutro. Ponegdje na sjevernom i srednjem Jadranu uz više oblaka može pasti malo slabe kiše. Na moru će puhati umjereno i jako jugo. Temperatura na kopnu oko 20, a na Jadranu većinom od 22 do 27 stupnjeva.

Poslijepodne, sparina. Ovdje u najzapadnijim krajevima postoji mogućnost i za jači razvoj oblaka i pokoji pljusak praćen grmljavinom. Puhat će jugozapadnjak, a temperatura će biti od 32 do 34 stupnja.

I u Slavoniji u ponedjeljak djelomice sunčano te vruće i sparno. Vjetar s juga, a temperatura i do 35.

Uz povremeno više oblaka, uglavnom u drugom dijelu dana, na sjevernom Jadranu i u gorju, a osobito u Gorskom kotaru te u Istri stoji mogućnost za lokalne pljskove s grmljavinom. Na moru će puhati umjereno i jako jugo, a temperatura će biti od 30 do 34 stupnja. U gorju između 28 i 33.

U Dalmaciji će se izmjenjivati sunce i oblaci, a sjevernije pri tom može biti kratkotrajne slabe kiše ili pljuska. Uz jaku južinu - sparno, a i temperatura će biti visoka, od 31 do čak 36 stupnjeva.

More je najčešće 24 ili 25, toplije u Istri, u Puli danas 27.

UV indeks će većinom biti visok ili vrlo visok, a umjeren na srednjem Jadranu gdje se u ponedjeljak ipak očekuje nešto više oblaka.

Svakog dana sve toplije

Od sredine tjedna prevladavat će sunčano. U utorak još, uglavnom na zapadu i to prije svega u gorju može biti pokojeg pljuska uz lokalne nestabilnosti. Bit će i sve više vruće pa nas krajem tjedna očekuju temperature mjestimice i preko 36 stupnjeva. Najviše na istoku.

Vruće će biti i na moru, osobito u Dalmaciji, a posebno u zaleđu. Međutim, ovdje će neugodnosti u novom tjednu stvarati i vrlo tople noći, s temperaturom preko 25 stupnjeva.

U utorak na sjevernom dijelu još može biti i pokojeg pljuska, a onda će posvuda prevladavati sunčano i vedro. Jugo će sasvim oslabjeti, no zrak će se svejedno sve više zagrijavati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene