Obavijesti Video Pretražite Navigacija
promjena na vidiku

Još nekoliko dana imat ćemo zubato sunce: Meteorolog otkriva postoji li šansa da imamo bijeli Božić

Prati nas, većinom sunčano, ali relativno hladno zimsko vrijeme. Slično i idućih dana, a tek prema sredini slijedećeg tjedna polako će se skupljati oblaci, i to prvo na sjevernom Jadranu najavljujući promjenu. Čini se da će Božić biti sve samo ne bijeli. Prema današnjim proračunima, sljedeći vikend u mnogim krajevima i 15-ak stupnjeva. Vremensku prognozu donosio Darijo Brzoja.

Zasad smo u polju visokog tlaka, pod utjecajem anticiklone. Nešto oblaka će se tijekom noći u subotu sa sjevera brzo premještati u našoj blizini,

Pa će iz tog razloga nedjeljna noć i jutro ponegdje moguće biti malo oblačniji nego drugi dio dana, ali neznatno. I u nedjelju će u našim krajevima većinom prevladavati sunčano vrijeme. Ujutro, mjestimice magla u središnjim krajevima, te uz zapadnu obalu Istre, gdje je može biti i kasnije. Na istoku te duž Jadrana puhat će sjeverozapadnjak, jedino na jugu još u početku sjeverac i bura. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti uglavnom od -5 do nula, u Slavoniji malo viša, a na Jadranu većinom od tri do osam stupnjeva.

Poslijepodne sunčano, čak i vedro u središnjoj Hrvatskoj uz temperaturu oko osam, devet stupnjeva. U Slavoniji i Baranji također pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 7 do 10 stupnjeva.

Sunčano će prevladavati i u gorju i na sjevernom Jadranu. Na moru malo više oblaka, osobito prema otvorenom i uz zapadnu obalu Istre. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od sedam do 12 stupnjeva. Čini se da ni u gorskim krajevima poslijepodne neće biti hladno kako to zimi zna biti.

Pretežno sunčano i sutra i u Dalmaciji. Uz umjeren sjeverozapadnjak i ugodnu temperaturu, većinom između 11 i 15 stupnjeva. Povoljne će biti i biometeorološke prilike, u cijeloj zemlji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Problemi u prometu Zatvorene ceste, HAK upozorava vozače: U Lici pada snijeg, uz obalu puše bura s orkanskim udarima

Pročitajte i ovo Snijeg u Srbiji - 1 Pada cijeli dan FOTO Srbija u snježnom kaosu: Sela bez struje odsječena od svijeta, na prometnicama kolaps, Beograđani bijesni na nadležne službe

Početkom slijedećeg tjedna vrijeme još uvijek većinom sunčano, oblačnije tek u srijedu. Tad će u gorju biti moguće i malo snijega. Sredinom tjedna i hladnije, a osobito u utorak kad se na kopnu ujutro očekuje i jak mraz. Prema vikendu, druga priča, vrijeme će se mijenjati, zatopljet će, i to osjetno, no o tome će još biti riječi idućih dana.

I na Jadranu u ponedjeljak sunčano, a u Dalmaciji i u utorak, dok će se na sjeverni dio već postupno skupljati oblaci. Krajem dana rijetko gdje malo kiše. Promjenjivije u srijedu kad je kiša moguća i na sjevernom i na srednjem Jadranu. Prolazno hladnije, no i okrenut će na jugo, a s južinom od sredine tjedna posvuda ponovno toplije. Za vikend vjerojatno i kišovito. Zato uživajmo u još nekoliko dana zimskog sunca

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene