Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠAROLIKA TEMPERATURA

Čeka li nas sljedećih dana konačno sunčanije i toplije vrijeme? Meteorologinja otkriva u kojem dijelu Hrvatske nećemo trebati kišobrane i jakne

Aktualno Galerija Ana Bago Tomac - 1 Ana Bago Tomac - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Bago Tomac - 2 Galerija 1/2 >>
Promjenjivo uz pljuskove te i dalje hladnije od prosjeka - pogotovo u unutrašnjosti - tako ćemo osim travnja završiti ove godine i svibanj.

Stiže nam malo više sunčanog vremena, s njim odmah i malo više temperature - što znači oko 21 u unutrašnjosti i 25 pa i do 27, 28 na Jadranu. Sutra u cijeloj zemlji sunčanije, slično i u četvrtak, ali nova kiša već u četvrtak navečer.

Opet nakratko jača polje anticiklone pa će sutra biti stabilnije i sunčanije, a s tim i malo toplije.

Pročitajte i ovo Plimni val pogodio otok Ist - 4 Otok pogodan za tu pojavu Plimni val pogodio otok Ist: ''Odjednom se more povuklo, ostalo je sve suho, sigurno metar i pol. Izgledalo je kao stihija''

Pročitajte i ovo Mislav Bago - 2 NOVI CROBAROMETAR Jesu li profitirali u kampanji? Pad rejtinga bilježi samo jedan političar, ostali su u blagom porastu. Doznajte i što građani misle o radu Vlade

Ujutro u većini zemlje sunčano uz malu naoblaku, na Jadranu - osobito južnom - i toplo. Puhat će slaba bura, u unutrašnjosti uglavnom slab sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura od četiri u gorskom dijelu do najviše osam ili devet u ostatku unutrašnjosti, na Jadranu između 12 i 19.

Poslijepodne nas u središnjoj Hrvatskoj očekuje samo dnevni razvoj naoblake, ali ostat će suho. Uz sunčanije vrijeme i temperatura će se podići za koji stupanj - pogotovo u središnjem i zapadnom dijelu sutra oko 20 stupnjeva.

Na istoku ostaje slično kao i danas - većinom sunčano ili vedro uz razvoj male naoblake. Vjetar slab, istočni ili sjeveroistočni, najviša temperatura između 20 i 23 stupnja.

I u zapadnom dijelu zemlje sutra uglavnom sunčano, ponegdje uz dnevni razvoj naoblake - osobito u gorskim područjima i unutrašnjosti Istre. Nakon jutarnje bure, poslijepodne umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, a temperatura od 17 do 21, na otocima i do 23.

Južni dio Hrvatske sutra će također izgledati kao da je ljeto blizu - bit će sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku i toplo. Temperatura od 21 u Zadru, do najviše 27 stupnjeva na jugu. Puhat će umjeren maestral.

Čeka li nas sljedećih dana konačno sunčano i toplije? Pa i ne baš! U četvrtak i petak slično kao i sutra - oko 22 stupnja i bez kiše, ali nova jaka kiša prijeći će preko kopnenog dijela zemlje u noći sa četvrtka na petak. U subotu ujutro opet pljuskovi, ali i razvedravanje oko podneva.

Na Jadranu sljedećih dana više sunčanog vremena i malo toplije - barem tijekom dana. Novi pljuskovi i kiša u noći sa četvrtka na petak i to na sjevernom dijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Govorio i o ulasku u Schengen Plenković: "Naći ćemo aranžmane kako da građani susjednih zemalja dolaze i prije 1. srpnja"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMENTIRAO I NOVE OSOBNE ISKAZNICE Božinović: "Vjerujem da će se moći donijeti odluka o popuštanju mjera u ponoć s četvrtka na petak. Tom će se odlukom dopustiti i svadbe"

Do kraja tjedna u unutrašnjosti i dalje promjenjivo, ali ipak više sunca, a manje oblaka nego što je bilo u prvoj polovici tjedna. Temperature oko 22 stupnja u kopnenom dijelu, a na Jadranu i do 27 ili 28 stupnjeva. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene