Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteorolozi upozoravaju: Ne spremajte jakne, za nekoliko dana stiže novo zahladnjenje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavno obilježje vremena idućih nekoliko dana bit će česta izmjena sunca i oblaka, suhih i kišnih razdoblja.

Zadržat će se iznadprosječno toplo, u većini krajeva s temperaturom blizu ili oko 15 stupnjeva. Krajem prošlog tjedna spominjali smo kako zimske jakne možete spremiti u ormar na 10-ak dana, a vrlo je vjerojatno kako će se upravo to i ostvariti. Kako se čini, a atmosferski modeli to sugeriraju već neko vrijeme, od vikenda slijedi novo zahladnjenje. No svakako još malo treba pričekati kako bismo bili sigurniji u prognoze za vikend.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

A dotad će biti relativno toplo. Svih ovih dana u polju smo sniženog tlaka, povremeno će biti stabilnijih razdoblja, no bit će kratkog daha, ovaj tjedan uglavnom dosta promjenjivo. Ne zaboravimo da je takvo vrijeme za ovo doba godine zapravo vrlo uobičajeno.

Na Jadranu i u gorskom području pretežno oblačno, promjenjivo, povremeno s kišom, dok bi se prema unutrašnjosti zemlje ipak trebalo zadržati suho, odnosno još uvijek bez oborine. Ujutro još može biti i nešto sunca, dok se kiša na kontinentu zapravo očekuje u drugom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Neće biti osobito hladno, čak ni ujutro s obzirom na to da je još uvijek zima: u kopnenom dijelu 3 do 8, na Jadranu 7 do 12 stupnjeva.

Od sredine dana i u unutrašnjosti će biti više oblaka, a povremeno će i kišiti. Ostaje toplo uz 15-ak stupnjeva. Slično će biti i u istočnim krajevima zemlje. Postupno oblačnije uz povećanu mogućnost za kišu u drugom dijelu dana te u noći na srijedu. I ovdje se očekuje otprilike od 14 do 17 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu zadržat će se promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, na moru i jugo, a temperatura će biti uglavnom između 10 i 14 stupnjeva.

I u Dalmaciji kiše mjestimice može biti i ujutro i poslijepodne. Većinom oblačno uz jugo i jugozapadnjak te temperaturu najčešće od 13 do 16 stupnjeva.

I idućih dana vrijeme će biti promjenjivo, mjestimice uz kišu, no uglavnom će to biti male količine. Najveća je vjerojatnost za oborinu u srijedu te ponovno s četvrtka na petak. Malo niža temperatura nego početkom tjedna, ali sve to i dalje spada u kategoriju toplog vremena s obzirom na doba godine.

Na Jadranu također promjenjivo i idućih dana, ovdje će kiša biti i nešto učestalija nego u kopnenom dijelu. U srijedu će zapuhati sjeverozapadnjak, potom će u četvrtak prolazno pojačati jugo.

Toplo vrijeme i sunčev sat pobudili su prirodu, pa je koncentracija peluda drveća u mnogim krajevima već sad vrlo visoka. Tako će biti i idućih dana. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene