Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brrr…

Toplo se obucite: U utorak se budimo na debelim minusima

Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock)
Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock) Guliver/Thinkstock
Aktualno Galerija Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock) Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock +0 Hladnoća (Foto: Guliver/Thinkstock) Galerija 1/2 >>
Jutro u utorak bit će hladno, temperatura će se u gorskim krajevima spustiti i do minus 10, no bit će hladno i u ostatku unutrašnjosti - minus 6, pa i minus 8 u Zagrebu, odnosno Varaždinu. Oko nule na riječkom području, a do najviše 4 na Jadranu. Tek u drugoj polovici tjedna malo toplije, a kako sada izgleda ostaje ovako sunčano.

Nalazimo se u polju povišenog tlaka, a nad nama je i dosta hladan zrak. U takvoj stabilnoj situaciji u utorak ćemo imati buru na Jadranu, a mjestimičnu maglu u kopnenom dijelu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Magla i niski oblaci u utorak će biti rasprostranjeni uz rijeke i po kotlinama, te u većem dijelu gorske hrvatske. Jutro hladno - i do minus 8, minus 9 stupnjeva, a u Slavoniji i Baranji oko - 5. Hladno će biti i uz obalu, između nula i 4 stupnja, samo na otocima do 6. Osjećaju hladnoće doprinosit će i jaka bura, u podvelebitskom dijelu i vrlo jaka.

Poslijepodne će biti uglavnom sunčano i prohladno. Prema kraju dana i navečer očekujemo naoblačenje sa zapada. Najviša temperatura od 1 do 4, a vjetar uglavnom slab. Istočni dio također bez većih promjena, bit će pretežno sunčano i prohladno - najviša temperatura između 1 i 4, a puhat će umjeren sjeverozapadni vjetar.

Stabilno, sunčano i hladno bit će u Gorskom kotaru i Lici, ovdje se ni tijekom dana temperatura neće podići iznad nule. Na Jadranu vjetrovito uz umjerenu do jaku, podno Velebita vrlo jaku buru koja će rastjerati sve oblake pa će biti vedro.

Sunčan, prohladan i dosta vjetrovit dan i na jugu. Bura će biti umjerena do jaka, a najviša temperatura između 6 i 8 stupnjeva.

Nikakve značajnije promjene ne očekuju nas ni u nastavku tjedna, ostaje pretežno sunčano i stabilno. Temperature će ipak biti malo više u drugoj polovici tjedna, a često može biti i jutarnje magle ili mraza.

Na Jadranu sunčano ili vedro, uz dosta hladna jutra, a najviša dnevna temperatura i ovdje u blagom porastu. Bura će u četvrtak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Bit će nam sunčano, stabilno, ali hladno - pogotovo u utorak ujutro kad će se temperatura u kopnenim krajevima spustiti i do minus 10. Hladno i na Jadranu gdje će osjećaju hladnoći doprinositi i jaka bura

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene