U srijedu ujutro temperature bez veće promjene u unutrašnjosti od šest do devet stupnjeva - u gorju oko tri, a na Jadranu sunčano, ali vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Međutim, krajem tjedna čeka nas mraz, a možda i snijeg.

Galerija


U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne će se zadržati sunčano uz promjenjivu umjerenu naoblaku, ali temperature će biti oko 15 stupnjeva.

Vezani članci Prvi obrisi jeseni (Tomislav Miletic/PIXSELL) Uživajte u zadnjem danu ljeta: Još danas sunčano, a onda stižu oblaci, kiša i južina Kiša u Zagrebu, ilustracija (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Stigla nagla i žestoka promjena: Temperature padaju i za 10 stupnjeva, neke dijelove Hrvatske čeka i do 50 litara kiše po četvornom metru

Na istoku promjenjiva naoblaka uz sunčana razdoblja i također malo niže temperature - uglavnom 15 ili 16 stupnjeva uz umjeren sjeverozapadni vjetar.

U Istri sunčano, ali hladnije i vjetrovito bit će i na Jadranu. Bura će podno Velebita imati i olujne udare, a prema večeri će još i jačati. U gorju također djelomice sunčano i vjetrovito.

Na južnom Jadranu malo niže temperature, a osjećaj hladnoće bit će veći i zbog umjerene do jake bure koja će prema večeri sve više jačati. Uz sunčano vrijeme, bit će oko 20 stupnjeva.

Prema kraju tjedna nastavit će se svaki dan barem nešto sunca, ali temperature će se sniziti - osobito jutarnje. Od četvrtka je moguć i mraz.

Na Jadranu će vrijeme obilježiti jaka do olujna bura koja će osobito jaka biti u dane vikenda. Studeni izgleda ipak postaje studen tako da nas čeka vjetrovito i hladnije vrijeme. U gorju će biti mraza, za vikend možda i malo snijega.

Podsjećamo, zimska oprema obvezna je od 15. studenog na zimskim dionicama svih javnih cesta u Hrvatskoj. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Koje su to zimske dionice u Republici Hrvatskoj možete provjeriti na interaktivnoj karti HAK-a.