Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Danas nas čeka još toplije vrijeme: Snjiega još nema na vidiku, a temperature ostaju dvoznamenkaste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi dio vikenda donio nam je sunčano vrijeme, a u većini krajeva je dosta toplo za ovo doba godine. Danas će biti još malo toplije i to prije svega zbog južnog i jugozapadnog vjetra. Vjetar s juga donijet će i malo više oblaka, no i dalje će u većini krajeva biti dosta sunčana vremena.

Nedjeljno jutro će biti djelomice ili pretežno sunčano, na kopnu i dosta hladno, a postoji mogućnosti kratkotrajne magle. Bez značajnijeg vjetra i uz vedrinu, u unutrašnjosti će se temperatura spuštati i do -5 stupnjeva. Na Jadranu će biti većinom između pet i devet stupnjeva. U unutrašnjosti Istre i Dalmacije će biti hladnije, tj. bliže vrijednostima kopnenih krajeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Sredinom dana u središnjoj Hrvatskoj zapuhat će jugozapadnjak. Ondje će uglavnom biti djelomice sunčano, a uz pritjecanje toplijeg zraka temperatura će biti malo viša nego tijekom subote – očekuje se 10 do 13 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji zadržat će se pretežno sunčano vrijeme. I ondje će također biti ugodno: puhat će tek slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti oko 10 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prema večeri u Gorskom kotaru te na širem riječkom području može biti malo kiše. Zapuhat će umjeren, kasnije i jak jugozapadnjak, a na moru većinom umjereno jugo i južni vjetar. Temperatura će na sjevernom Jadranu iznositi od 11 do 13, a u gorju većinom između šest i devet stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom dana većinom sunčano, sredinom dana mjestimice i uz umjerenu naoblaku, ali bez kiše. Zapuhat će umjereno jugo i južni vjetar, a temperatura će iznositi od 13 do 15 stupnjeva.

U prvoj polovici sljedećeg tjedna kopnenu Hrvatsku očekuje promjenjivo oblačno, toplo i vjetrovito vrijeme. U ponedjeljak i utorak može biti malo kiše, ali će u srijedu ponovno biti sunčano. U početku će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, a u utorak će okrenuti na sjeverozapadnjak te će vjetar oslabjeti. Bit će iznadprosječno toplo, a tek u srijedu malo svježije.

Na Jadranu će tijekom idućih dana biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Kiše će mjestimice biti u ponedjeljak, možda i u srijedu, dok se najviše sunca na moru očekuje u utorak. Jugo i jugozapadnjak će tada okrenuti na sjeverozapadni vjetar, a zadržat će se toplo vrijeme.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene