Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrlo tople noći

Slijedi pravi ljetni tjedan, rastu temperature i sparina: Prognostičari otkrivaju kad možemo očekivati osvježenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vruće i sunčano vrijeme nastavlja se i većinu ovog tjedna, a temperatura će u utorak, pa i sljedećih nekoliko dana još malo rasti. Sparinu će dodatno pogoršavati i slabljenje vjetra koje nas očekuje tamo negdje u drugoj polovici tjedna.

Na Jadranu tople ili vrlo tople noći u kojima će se temperatura rijetko spuštati ispod 24, 25 stupnjeva. Prave ljetne vrućine trajat će sve do petka, kada tek stiže malo svježiji zrak.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna

Od utorka ujutro u cijeloj zemlji sunčano, samo u unutrašnjosti, osobito u dolinama ili uz rijeke, moguća je kratkotrajna jutarnja magla.

Na Jadranu će jutro biti dosta vjetrovtio jer će puahti umjerena, ponegdje na udare jaka bura. Temperatura će se kretati od 15 stupnjeva u gorskom dijelu do najviše 20 u unutrašnjosti. Na Jadranu vrlo toplo, od 23 do 26 stupnjeva.

Poslijepodne će proći bez većih iznenađenja, biti će sunčano i vruće. Slabo će rashlađivati vjetar, slab do umjeren sjeveroistočnjak.

Na istoku slično, u utorak sunčano i vruće, samo povrmeno uz umjeren razvoj naoblake. Najviša temperatura bit će oko 32 stupnja.

U Gorskom kotaru i Lici bit će sunčano i vruće, temperatura od 29 do 32 stupnja. I na Jadranu stabilno, sunčano i vruće uz umjeren sjeverozapadni vjetar.

Utorak u Dalmaciji će također biti sunčan. Biti će vruće, temepratura će se popeti do najviše 35 stupnjeva. Buru će zamijeniti umjeren, na moru ponegdje i jak, sjeverozapadnjak.

Na sjevernijem dijelu more je vrlo toplo, 26 ili 27 stupnjeva, a južnije stupanj-dva manje.

Svakako se treba zaštiti od sunca jer će UV indeks biti vrlo visok u cijeloj zemlji.

Veći dio ovog tjedna biti će sunčano i vruće vrijeme, a malo nestabilnije uz pokoji pljusak može biti tek u petak, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre.

Na Jadranu slijedi sunčan i vruć tjedan, a vrućini će pridonositi i vrlo tople noći u kojima će se temperatura rijetko spuštati ispod 25 stupnjeva.

Čeka nas pravi ljetni tjedan u kojem će temperature posvuda još malo rasti u odnosu na protekle dane, bit će uglavnom više od 30 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene