Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nosit će se slojevito: Poslijepodneva idealna za šetnje, ali jutra...

Idućih dana će nas vući ljeto i želja da još jednom odemo na more. Oni koji imaju tu sreću da žive na Jadranu, dobar dio dana mogu provesti i na plaži. I to najbolje, upravo onaj dio u kojem ljeti sunce izbjegavamo. Sredinu. O toplom vremenu i povoljnim danima pred nama u vremenskoj prognozi više je rekao meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro manje sunca u kopnenim krajevima. Poglavito u središnjoj Hrvatskoj uz umjereno i pretežno oblačno te maglovito vrijeme. Mjestimice magla i niski razvučeni oblaci. Više sunca na istoku i u gorju, a na Jadranu sunčano. Uz obalu tek mjestimice burin, slab i vrlo slab vjetar. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 5 do 10, a na Jadranu većinom između 11 i 16 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Nakon magle u unutrašnjosti, bit će barem djelomice, a ponegdje i pretežno sunčano. Vjetar slab, a temperatura danju za sredinu listopada sasvim ugodna, od 17 do 20 stupnjeva.

Dvadesetak u zraku poslijepodne i u Slavoniji i Baranji. Očekuje se djelomice sunčano vrijeme, uz promjenjivu naoblaku češću sjevernije u regiji. Zapuhat će umjeren jugoistočni vjetar, izraženiji u Podunavlju.

Dijelom vedro i u gorskoj Hrvatskoj. Magla i razvučeni oblačni sloj dulje će se zadržati uglavnom po kotlinama Gorskog kotara. Na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Tu i tamo uz malu naoblaku. Bez vjetra, prema otvorenom moru poslijepodne tek slab južni ili jugozapadni. U najtoplijem dijelu dana, od 16 do 19 stupnjeva u gorju te 20 do 24 u Istri, priobalju i na otocima sjevernog Jadrana.

I Dalmaciju očekuje pretežno sunčano, čak vedro vrijeme. Uz obalu danju vjetar s mora. Malo udaljenije prema pučini, sjeverozapadnjak. Temperatura ugodna, od 21 do 24 stupnja.

Idućih dana, na kopnu u prvom redu toplo, potom većinom i pretežno sunčano, mirno te uz maglovita i svježa jutra. Vjetra gotovo da i neće biti, a raspon temperature bit će od 7, 8 stupnjeva u noćnim i jutarnjim satima do, ponegdje čak 24 u poslijepodnevnim. Slojevito odijevanje, izlazite li na cijeli dan, je najbolje rješenje.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, povremeno uz visoke prozirne oblake. Obzirom na slab vjetar, i ovdje je ujutro na mjestima moguća magla. Inače, ponegdje burin, danju vjetar s mora, jugozapadni i sjeverozapadni. Zadržat će se dosta toplo, a toplo će biti i more, najčešće oko 20 do 22 stupnja.

Izračuni pogoduju nastavku stabilnog vremena. Međutim, javlja se i mogućnost za osjetno hladnije vrijeme. Dakle, suho, no od četvrtka moguće ipak svježije. Zato uživajmo u sigurnoj toplini za vikend i u prvoj polovici idućeg tjedna.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene