Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šarolika vremenska slika

Stiže promjena vremena, temperature će se drastično sniziti

Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr)
Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Damjana Ćurkov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U nedjelju nas očekuju oblaci, oborine i zahlađenje. Definitivno nam stiže drastična promjena vremena.

Stigli smo do kraja toplog, zapravo za ovo doba godine pretoplog razdoblja. Vrijeme će u nedjelju biti potpuno drugačije. Naime temperature će se drastično sniziti - već će ujutro u gorju biti minusa, a od ponedjeljka i u ostatku unutrašnjosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Osim zahladnjenja bit će i oblačno s oborinama, čini se da će sveta Kata ove godine zaista donijeti snijeg na vrata. Ali ipak samo u gorju dovoljne količine za stvaranje snježnog pokrivača, u nizinama može biti tek pokoje pahulje. Na Jadranu je moguća obilnija kiša, a nakon jake južine slijedi jaka, pa i olujna bura.

Šaroliku vremensku sliku donosit će nam ova ciklona, ali s druge strane jača anticiklonalni greben te će zbog te razlike u tlakovima u nedjelju biti jakog vjetra.

Na kopnu će puhati jak sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu bura, dok će južnije još uvijek biti jakog juga. Osim toga, od jutra će biti pretežno oblačno s oborinama, u gorju snijeg, dok će u nizinama biti kiše ili susnježice, a na Jadranu kiše ili pljuskova, ponegdje i izraženijih. Minimalna temperatura još uvijek neće biti u prevelikom padu.

U središnjem dijelu zemlje, u nastavku dana će biti pretežno oblačno uz kišu. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak, a temperatura će biti 3 ili 4 stupnja.

I na istoku Hrvatske bit će pretežno oblačno s kišom, puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti 3 ili 4 stupnja.

Oblačno će biti i na sjevernom Jadranu i u gorju, na moru s kišom ili pljuskovima, a u gorju snijegom. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka i olujna bura, a temperatura niža od jutarnje.

I u Dalmaciji pretežno oblačno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. Od sredine dana na sjevernom dijelu bura koja će postupno zapuhati i drugdje. Temperatura i ovdje tijekom dana u padu

Kopno i more naredna tri dana

Početkom tjedna na kopnu će uglavnom biti bez oborina, u utorak će biti i djelomice sunčano, ali osjetno hladnije. Minimalna temperatura će biti ispod nule, a od srijede nas čeka novo naoblačenje s kišom i snijegom.

Još malo kiše može pasti u ponedjeljak na jugu, zatim će u utorak biti djelomice sunčano, ali i ovdje na moru već u srijedu stiže novo jače naoblačenje s kišom. Puhat će jaka i olujna bura, a zatim ponovno jugo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene