Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zimske temperature ohladile Hrvatsku: Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hladnije vrijeme je stiglo, a u subotu i većinu idućeg tjedna ostat će slično tako.

Bit će još i snijega i kiše, osobito u Lici i unutrašnjosti Dalmacije gdje će se stvarati i tanji snježni pokrivač. Na jugu Jadrana bit će i obilnih grmljavinskih pljuskova i to sve uz još uvijek jako jugo dok će u ostatku zemlje sjeverac i bura ipak polako slabjeti

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

Ciklona i fronte u subotu će se još uvijek nalaziti na jugu Italije što će i dalje imati utjecaja na vrijeme kod nas i to najviše na Dalmaciju, istočnu i gorsku Hrvatsku gdje će ujutro biti najviše oblaka. Uz to, na Jadranu i obilni grmljavinski pljuskovi, a u Lici, istočnoj Hrvatskoj i u Zagori snijeg i susnježica.

Bura će na sjevernom dijelu ujutro imati još olujne udare, a slabjet će prema kraju dana. Temperature će biti zimskih -7 do najviše 0 u unutrašnjosti, a najtoplije će biti na jugu i na otocima, oko 10 stupnjeva Celzijevih.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno uz malo slabog snijega bit će i poslijepodne s tim da su u sjeverozapadnim krajevima moguća i kraća sunčana razdoblja. Temperatura ostaje zimska, samo 1 ili 2 stupnja Celzijeva.

U istočnom dijelu zemlje subota će biti oblačna, povremeno uz slab snijeg i slab sjeveroistočni vjetar. Temperatura između 0 i najviše 3 stupnja Celzijeva.

Novi snježni pokrivač, ali tanji, u subotu će se stvarati opet u Lici, dok će u Gorskom kotaru snijeg biti uglavnom slab. Temperature ovdje ostaju i tijekom dana ispod nule. Na Jadranu će biti sunčano i vjetrovito, a bura će krajem dana pomalo ipak slabjeti

Na južnom dijelu i u subotu se očekuje vrlo nestabilno i promjenjivo vrijeme, povremeno uz grmljavinske pljuskove, a u unutrašnjosti Dalmacije i višim predjelima bit će snijega i susnježice. Veći dio dana puhat će još jako jugo, samo na sjeveernom dijelu jaka bura s olujnim udarima.

Većinom nam se sprema oblačno vrijeme sa povremenim, slabim snijegom, osobito u gorskoj i istočnoj Hrvatskoj. Ostaje i dalje hladno.

Na jadranu se očekuje povremena kiša, pogotovo u ponedjeljak, a na južnom dijelu i ujutro u nedjelju i opet u utorak. Na sjevernom dijelu u ponedjeljak može pasti i malo snijega. Od ponedjeljka će opet pojačati i bura.

Ostaje oblačno i hladno. Povremeno će još biti i snijega, ali uglavnom slabog i to u Lici i Gorskom kotaru, unutrašnjosti Dalmacije i istočnim krajevima. Tijekom vikenda malo manje vjetrovito.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene