Čeka nas promjenjivo oblačno, hladno i vjetrovito vrijeme uz povremeno slab snijeg ili susnježicu, i to ne samo u kopnenim krajevima, nego ovaj put i na Jadranu i na otocima.

Galerija


Najviše će to biti zbog olujnih i orkanskih udara bure koji su počeli već u srijedu, ali i zbog zahladnjenja koje nam stiže. Jak sjeverac zapuhao je i u unutrašnjosti, a slično će ostati sve do subote, kad će biti malo manje hladno te će snijeg i susnježica prijeći u kišu.

Vezani članci Kiša, ilustracija Opet nas čeka promjena vremena: Past će temperature, a očekuje nas i jedan značajno kišovit dan Sunčani dan Za vikend dobre vijesti - posvuda će biti sunčano i toplo. Ali ne spremajte kišobrane i jakne, jer stiže nova promjena

Nakon prolaska ciklone i hladne fronte koja će nam donijeti hladnije vrijeme u cijeloj zemlji jačat će polje visokog tlaka zraka, zbog čega nas čekaju vjetroviti dani.

U četvrtak ujutro još će biti i sunčanih razdoblja, ali i povremenog slabog snijega na istoku i u gorskim krajevima. Čeka nas hladno i vjetrovito jutro u kojem će se temeprature spustiti i do -9 stupnjeva, a na Jadranu između nula i pet, ali osjećaj hladnoće pojačavat će jaka do olujna bura, povremeno i s orkanskim udarima.

Poslijepodne se očekuje postupno naoblačenje, a prema kraju dana počet će i slab snijeg, najviše u okolnom gorju, no bit će ga malo i u nizinama. Uz to, ostaje vjetrovito i hladnije nego u srijedu. Najviša temperatura kretat će se između 0 i 4 Celzijeva stupnja.

Na istoku će također biti pretežno oblačno, a prema večeri i potpuno oblačno uz povremeno slab snijeg. I ovdje će biti vjetrovito, a puhat će umjeren do jak sjeverozapadni vjetar. Temperatura će biti od 1 do najviše 3 stupnja.

Najveći problem u ovom dijelu zemlje u četvrtak će zasigurno biti bura zbog olujnih i orkanskih udara koja će prekidati promet, ali i nositi snijeg na obalu i otoke. U gorskom dijelu pretežno oblačno, vjetrovito i hladno uz slab snijeg.

Na južnom dijelu očekuje se promjenjivo oblačno uz malo kiše ili susnježice, u zaleđu i slabog snijega. Također će biti vjetrovito i hladnije, a bura će imati olujne i orkanske udare.

Do kraja tjedna bit će nam pretežno oblačno, a povremeno će zalepršati i koja pahulja snijega. Najviše oborina očekuje se u subotu, kad će i malo zatopliti, a snijeg će prelaziti u susnježicu i kišu.

Na Jadranu će najveći problem biti jaka i olujna bura, u četvrtak i u petak još s orkanskim udarima. Prolazno će se smiriti u subotu. Sve do nedjelje i na Jadranu će biti hladno, s jutarnjim temperaturama u minusu.