Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo Miholjsko ljeto

Stiže velika promjena vremena: Bit će kišno, vjetrovito i hladno, danas suho samo u jednom dijelu zemlje

Miholjsko ljeto ove godine trajalo je puna tri dana. Već u noći na nedjelju vratili smo se u jesen, i to ovaj put pravu pravcatu. Očekuje nas kiša i snijeg.

Vrijeme se doista ponovno mijenja, a čini se da će se kišovito, na dane i na intervale zadržati i cijeli idući tjedan. Bit će svježe, vjetrovito pa i hladno. Prvo nam stiže nova, lokalno obilna kiša i to već tijekom dana.

U zapadnim krajevima između 20 i 40 litara, u gorju i više, a najviše na sjevernom Jadranu gdje bi tijekom dana uz izraženije grmljavinske pljuskove moglo pasti i preko 60 litara kišnice.

Glavnina kiše čak i ne u prvom dijelu dana, premda na sjevernom dijelu Jadrana obilne kiše može biti već i prijepodne. Drugdje će je ujutro biti tek pomalo, a na krajnjem istoku i jugu još će se zadržati suho i čak djelomice sunčano.

Prognoza vremena za kopno

Na kopnu će zapuhati sjeverac, a na moru umjereno i jako jugo. Desetak stupnjeva u unutrašnjosti, oko pet u gorju te većinom između 13 i 18 duž Jadrana.

Od sredine dana izraženije kiše bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Uz sjeverac svježe: temperatura sigurno neće prijeći 13 ili 14 stupnjeva.

Malo toplije ipak će biti u Slavoniji i Baranji, a najtoplije na krajnjem istoku gdje će se više-manje cijeli dan i zadržati suho. Uz sve oblačnije vrijeme u zapadnoj Slavoniji zato poslijepodne će ipak biti kiše.

Prognoza vremena za Jadran

Najviše oborine očekuje se na sjevernom Jadranu, no i u gorju će biti prilično kišovito. Zapuhat će sjeveroistočnjak, a na moru će jako jugo poslijepodne postupno okretati na jaku buru.

Temperatura: na moru ispod 20 stupnjeva, u Lici oko 12, a u Gorskom kotaru najviše 5. Krajem dana uz zahladnjenje tu može biti i snijega.

Dan će u Dalmaciji početi sa suncem, no kišni oblaci će se od sredine dana širiti prema jugu pa će i tamo poslijepodne biti grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo, a temperatura će biti većinom između 21 i 23 stupnja.

Sljedeća tri dana

U novom tjednu koračamo u pravu jesen: temperatura neće biti iznad 15 stupnjeva, a često će biti i svježije. Kiše će u Slavoniji i gorju biti u ponedjeljak, zatim posvuda u utorak, i onda ponovno sa srijede na četvrtak. A ni idući vikend uopće ne izgleda sjajno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna borba s koronom Brojne zemlje uvode sve jače mjere - od maski na otvorenom, zatvaranja kina i do posebnog vremena za odlazak starijih u kupovinu

Pročitajte i ovo Konferencija za medije splitskog stožera Apelirala na građane Ravnateljica splitskog NZJZ-a upozorila na neodgovorno ponašanje: "Bojimo se da bi moglo doći do porasta broja zaraženih i pooštravanja mjera"

Na Jadranu u ponedjeljak također pljuskovi i grmljavina, češće na jugu gdje će biti obilnije kiše. Bura podno Velebita na mahove olujna. U utorak uglavnom suho i djelomice sunčano, a u srijedu uz novo jugo, poslijepodne ponovno i kiša i pljuskovi. I na moru će biti svježe, osobito ovdje uz buru početkom tjedna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene