Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apelirala na građane

Ravnateljica splitskog NZJZ-a upozorila na neodgovorno ponašanje: "Bojimo se da bi moglo doći do porasta broja zaraženih i pooštravanja mjera"

Konferencija za medije splitskog stožera
Konferencija za medije splitskog stožera Foto: DNEVNIK.hr
Ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin upozorila je da se veliki dio građana ponaša neodgovorno i da takvo ponašanje ima za posljedicu pooštravanje mjera koje bi moglo prouzročiti pad gospodarstva.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin upozorila je na neodgovorno ponašanje koje će za posljedicu imati pooštravanje mjera.

O dnevnom postotku pozitivnih u ukupnom broju testiranih na COVID-19 kaže kako se u posljednjih mjesec i pol dana radi o šest do deset posto, 11 posto te da se tu ipak drži neki nivo, piše N1.

U toj je županiji u subotu bilo 63 novih pozitivnih, a njih 33 je iz prethodno utvrđenih kontakata. "To znači da u tom području nije došlo do širenja zaraze", objasnila je, "međutim, zabrinjava nas ovih 30 gdje se ustanovilo da su to osobe koje rade u većim ustanovama, institucijama. Neke od njih čak rade i u prosvjeti i u zdravstvu".

Apelirala je na one koji rade u sustavima socijalne skrbi, obrazovanja i zdravstva da posebno vode računa o ponašanju jer, kako je rekla, imaju veću obvezu od drugih. "Imali smo dječje sportske klubove. Natjecanja isto tako. I institucije gdje se utvrdilo da se održavaju sastanci s većim brojem ljudi te da se ne pridržavaju se mjera", objasnila je Karin.

Navodi i da bi moglo doći do porasta broja zaraženih. "Bojimo se da će do toga doći ako se nastavimo ponašati neodgovorno. Moramo misliti o tome, ako situacija bude eskalirala, morat će doći do pooštravanja mjera, a onda znamo što to donosi sa sobom, i pad gospodarstva", zaključila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene