Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nam promjena vremena: Meteorolog otkriva što možemo očekivati za vikend

U četvrtak je došlo do smirivanja vremena uz prestanak oborine i barem djelomično kidanje naoblake, što će se zadržati i sutra. Promjenu vremena za vikend donosi ciklona koja se u petak razvija u Genovskom zaljevu. Njezino središte u subotu i nedjelju premještat će se prema afričkom kontinentu, i to malo dalje od naših krajeva, pa će u našim predjelima za vikend biti manje oborina nego što su to dali proračuni. No na Jadranu ipak valja računati na vrlo jaku buru. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U petak ujutro i u dijelu prijepodneva u unutrašnjosti mjestimice će biti magle, a drugdje pretežno ili djelomice sunčano. Vjetar će biti većinom slab, osim ponegdje u Podunavlju, gdje će prolazno puhati umjeren sjeverozapadnjak. Na Jadranu će biti slaba do umjerena bura. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 2, a duž obale i na otocima između 5 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Danju će u središnjoj Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano. Puhat će slab vjetar, a najviša dnevna temperatura kretat će se od 6 do 9 stupnjeva.

U istočnim predjelima bit će djelomice sunčano, vjetar većinom slab, a poslijepodnevna temperatura ponegdje i do 10 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj bit će djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano - poslijepodne i navečer uz umjeren porast naoblake. Još prijepodne duž obale puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak, a od sredine dana vjetar će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura u gorskom području kretat će se od 5 do 8, a na Jadranu između 13 i 16 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, navečer uz umjeren porast naoblake. Prijepodne će puhati slaba bura i istočnjak, a poslijepodne i navečer vjetar će okrenuti na jugo, i to najprije na sjevernom dijelu. Poslijepodne će većinom biti od 14 do 16 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti će biti umjereno do pretežno oblačno. Za vikend će ponegdje padati slaba kiša, a uglavnom u gorju slaba susnježica ili snijeg. U subotu i ponedjeljak ujutro mjestimice će biti magle. Za vikend će puhati umjeren, u gorju ponegdje i jak sjeveroistočnjak, pa će osjet hladnoće biti zamjetno veći nego što to pokazuju temperature zraka.

Na Jadranu će tijekom vikenda biti promjenljivo i vjetrovito uz umjerenu i vrlo jaku buru. U subotu i nedjelju mjestimice će padati kiša, i to uglavnom u Dalmaciji. U ponedjeljak slijedi prolazno smirivanje vremena pa će prevladavati sunčano, a vjetar će posve oslabjeti.

Po svemu sudeći, od sredine sljedećeg tjedna očekuju nas nove oborine, i to najviše u Dalmaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene