Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Meteoalarm upaljen za neke regije, meteorolog Ivan Čačić otkriva što nas čeka idućih dana

Preko naših će se krajeva brzo premještati hladna atmosferska fronta iza koje će sa sjevera kontinenta pritjecati hladan i razmjerno suh zrak. Zbog toga će već u subotu prijepodne u središnjim i istočnim predjelima, a zatim i na Jadranu biti vrlo vjetrovito. Više o vremenu idućih dana donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Hladni prodor će i sljedećih dana podržavati jak greben anticiklone sa zapada Europe i razvoj ciklonalnog vrtloga u istočnom Sredozemlju. Naša će zemlja biti na granici njihova utjecaja pa će na Jadranu već u subotu poslijepodne i sljedećih dana biti jake i olujne bure, što će utjecati i na odvijanje cestovnog i pomorskog prometa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

U subotu u noći i ujutro promjenljivo, mjestimice sa slabim ili neznatnim oborinama, prije svega u sjevernim i istočnim predjelima gdje će zapuhati mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Drugdje će vjetar još biti većinom slab. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, u gorskom području i unutrašnjosti Istre od -3 do -1, a na moru većinom između 4 i 9 Celzijevih stupnjeva.

Prijepodne u središnjoj Hrvatskoj promjenljivo mjestimice uz mogućnost za malo kiše. Od sredine dana djelomice sunčano i vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Najviša temperatura od 6 do 10 stupnjeva

U istočnim predjelima promjenljivo oblačno povremeno uz slabe ili neznatne oborine. Prema kraju dana razvedravanje. Bit će vrlo vjetrovito uz umjeren i jak sjeverac i sjeverozapadnjak na što upozorava i narančasti Meteoalarm. Najviša temperatura od 5 do 8 stupnjeva, no osjet hladnoće zbog vjetra će i ovdje biti zamjetno niži.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali na što sve utječu staklenički plinovi? Odgovor otkriva meteorolog Čačić

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali što ima presudni utjecaj na globalno vrijeme? Odgovor otkriva meteorolog Ivan Čačić

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Sredinom dana u gorju će zapuhati umjeren i jak sjeveroistočnjak. Na Jadranu jaka i olujna bura, osobito podno Velebita gdje može biti i orkanskih udara - pa je u tom području ponovno upaljen crveni Meteoalarm. Najviša temperatura zraka u gorskom području od 3 do 7, a Jadranu od 11 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku - mjestimice uz mogućnost za slabu kišu. Osobito od sredine dana vrlo vjetrovito kad će zapuhati jaka i olujna bura i tramontana. Temperatura od 10 stupnjeva u unutrašnjosti, do 14 na moru.

Sljedećih dana na kopnu djelomice sunčano i hladno, u subotu vjetrovito uz umjeren, u nedjelju i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Jutro vrlo hladno uz mraz, osobito početkom tjedna.

Na Jadranu pretežno sunčano i vrlo vjetrovito uz umjerenu i jaku u nedjelju i ponedjeljak i olujnu buru i tramontanu. Bit će hladno, osobito ujutro.

Prema sadašnjim proračunima, do kraja sljedećeg tjedna bit će većinom suho i sunčano, no hladno, osobito ujutro u kontinentalnom dijelu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene