Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GDJE ĆE BITI NAJVIŠE SUNCA?

Pred nama je vremenski nestabilan tjedan: Meteorolog Dnevnika Nove TV donosi detaljnu prognozu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ugodno, a više-manje slično, zadržat će se i idućih dana. No, neće biti posve stabilno. Noćas u blizini će nam se nalaziti jedan frontalni sustav, koji će u nedjelju uglavnom već prilično daleko i odmaknuti dalje. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

U polju smo visokog tlaka pa sve skupa ne bi trebalo biti ozbiljnije kiše. No, koja kap je moguća, prije svega u gorskoj Hrvatskoj. U nedjelju ujutro ponegdje i magla, a potom će u većini krajeva biti djelomice sunčano. Promjenjivije jedino u gorju. Malo vjetra sa sjevera, uz prolazak fronte moguće je u unutrašnjosti.

Na sjevernom Jadranu zapuhat će bura, podno Velebita na mahove olujna pa je zato na snazi i žuta razina Meteoalarma.

U Dalmaciji će slabe bure biti jedino sjevernije u regiji. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu većinom između 14 i 17 stupnjeva.

Djelomice sunčano vrijeme zadržat će se i poslijepodne u Središnjoj Hrvatskoj. Uglavnom će biti suho, u središnjoj Hrvatskoj uz slab, povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar i temperaturu oko 17-18 stupnjeva.

I u Slavoniji i Baranji veći dio dana djelomice sunčano. Puhat će slab vjetar sa sjevera, a temperatura će biti od 18 do 20 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj u nedjelju je moguća i koja kap kiše, uz promjenjivu naoblaku, iako će biti i sunčanih razdoblja.

Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura postupno će slabjeti. Upozorenje zbog udara vrijedi za pomorce. Najviša dnevna temperatura na sjevernom Jadranu bit će između 21 i 23 stupnja, dok se u gorskoj Hrvatskoj očekuje između 16 i 18.

U Dalmaciji isto djelomice sunčano uz najčešće slab vjetar, nešto bure bit će tek sjevernije. Ovdje po običaju i najtoplije uz temperaturu do 24 stupnja. Temperatura mora je uglavnom 20 ili 21.

Kakvo nas vrijeme čeka idućeg tjedna?

U prvoj polovici sljedećeg tjedna očekuje nas nestabilnije, uglavnom promjenjivo oblačno vrijeme, pri čemu će u ponedjeljak još većinom biti i suho, no u utorak i srijedu, pa i četvrtak i petak bit će šansi za malo kiše: povremeno i najčešće kratkotrajno. Idućih dana i bez nekog značajnijeg vjetra te možda malo manje toplo ili u najboljem slučaju podjednako kao i danas.

I na Jadranu idućih dana promjenjivije i nestabilnije. Kiša je najizglednija na prijelazu s ponedjeljka na utorak, i to osobito na južnom dijelu, no mogućnost za oborinu, barem slabu, ne možemo isključiti ni za druge dane. U ponedjeljak će zapuhati većinom umjereno jugo, a potom će vjetar povremeno okretati na buru i sjeverozapadnjak, poglavito na sjevernom Jadranu. Temperatura se neće značajnije mijenjati, na moru ostaje mrvicu toplije nego u kopnenim krajevima: bit će ugodno.

Neka značajnija promjena, promjena tipa vremena ili promjena ugođaja ne očekuje nas niti u drugoj polovici tjedna. Za sad vikend izgleda malo stabilnije, što bi značilo i više sunca. No, znate kako to s prognozom ide: što dalje gledamo u budućnost, to je ona nesigurnija. Za konkretne planove, ipak pričekajmo još koji dan. Više sunca, nakon promjenjivog tjedna, za vikend bi svakako dobro došlo.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene