Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Jako vruće uz grmljavinske pljuskove, a onda velika promjena: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje

Pakleni val nesnosnih vrućina koji nas je pogodio u posljednjih nekoliko tjedana polako jenjava, ali vrućine ostaju. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Jutro će biti pretežno sunčano i toplo. Na kopnu bez vjetra, a na moru u početku mjestimice umjerena bura. Temperatura će se u unutrašnjosti kretati od 16 do 21, u gorju će biti malo niža, a na Jadranu većinom između 22 i 26 stupnjeva.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano nastavit će se i poslijepodne. Neće biti posve stabilno pa je na zapadu, prije svega uz granicu sa Slovenijom, uz jači razvoj oblaka moguć i poneki pljusak s grmljavinom.

Sve to pred promjenu koja nam glavninom stiže u noći na subotu. Temperatura bi ponovno mogla i do 35, čak 36 stupnjeva.

Slavonija

Većinom sunčano i još više vruće nego danas očekuje i Slavoniju i Baranju. Poslijepodne dnevni razvoj oblaka i mala mogućnost za pljusak uz Požeško gorje. Najviša dnevna temperatura i ovdje može do 36.

Gorska Hrvatska i Sjeverni Jadran

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također će prevladavati sunčano veći dio dana. No isto neće biti skroz stabilno, pa su grmljavinski pljuskovi u Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Istre mogući već poslijepodne, dok se jače naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu očekuje navečer. Nakon bure, poslijepodne će puhati uglavnom jugozapadnjak. Temperatura, najčešće između 30 i 34 stupnja.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV MALA ŠKOLA PROGNOZE Jeste li znali tko ima ključnu ulogu u rješavanju problema s klimom? Odgovor donosi meteorolog Ivan Čačić

Dalmacija

I Dalmaciju očekuje pretežno sunčano, vruće i sparno vrijeme. Mala mogućnost za pljusak stoji u zaleđu. Danju će puhati uglavnom sjeverozapadnjak, ponegdje i jugozapadnjak. Temperatura, od 32 do 36 stupnjeva, no u zaleđu i viša. More je toplo, većinom od 25 do 28.

Tri dana kopno

U subotu, jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Pljuskovi će mjestimice biti izraženi, pri čemu je moguće je i grmljavinsko nevrijeme, osobito na zapadu i sjeverozapadu gdje će pri tom i osjetno osvježiti. U nedjelju i ponedjeljak više sunca, no još uvijek će biti šansi i za poneki izolirani pljusak. Iza ove kiše, idućih dana bit će manje vruće.

Tri dana more

I na Jadranu u subotu pljuskovi i grmljavina. Glavnina se očekuje na sjevernom dijelu dok bi ponegdje u Dalmaciji kiša mogla i potpuno izostati, najvjerojatnije na jugu. Ponekog neverina na moru može biti i u nedjelju, premda će već uglavnom prevladavati sunčano. Uz buru, tramontanu i sjeverozapadnjak, za vikend i na moru manje vruće nego do sad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene