Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodor hladnog zraka

Snijeg i u nizinama! Prvi dan Adventa počet će kišom, a navečer će naglo zahladiti

U nedjelju će nam dan opet početi oblačnim i kišovitim vremenom i to u većini zemlje. Najjača kiša i obilni pljuskovi praćeni grmljavinom padat će na Jadranu - prijepodne na sjevernom, a poslijepodne na južnom dijelu. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

U nedjelju navečer će i osjetno zahladnjeti zbog čega će na sjeveru i zapadu unutrašnjosti kiša prijeći u slab snijeg kojeg će nakratko biti i u nizinama, a u okolnom gorju svakako!

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Na vrijeme u Hrvatskoj u nedjelju će utjecati ciklona pa će već na nedjeljno ujutro u većini zemlje biti oblačno i kišovito. Najjača kiša padat će na Jadranu, osobito srednjem i južnom dijelu - u obliku pljuskova praćenih grmljavinom i jakim jugozapadnjakom, moguće i s olujnim udarima.

U unutrašnjosti će glavnina kiše pasti ujutro, a zbog umjerenog jugozapadnjaka bit će i malo toplije, temperatura će i noću i ujutro ostati iznad nule - između jedan i pet stupnjeva, na Jadranu već ujutro do čak 14!

U nedjelju poslijepodne manje oborine, a nakratko bi se mogli raskinuti i oblaci. Najviša dnevna temperatura od osam do 11 Celzijevih stupnjeva, što je razmjerno toplo i to također zbog jugozapadnjaka koji će puhati veći dio dana.

Navečer će se to naglo promijeniti s prodorom hladnijeg zraka, a zbog tog zahladnjenja je i ovaj simbol za susnježicu koje će u zapadnijim predjelima biti navečer i u noći na ponedjeljak - svakako u okolnom gorju, ali moguće je i drugdje!

Na istoku zemlje promjenjivo oblačno uz povremenu kišu ili slabe pljuskove. Puhat će umjeren južni vjetar zbog kojeg će i temperatura malo porasti u odnosu na protekle dane.

U gorskoj Hrvatskoj oblačan dan, većinom i sa slabom kišom, ali navečer će i ovdje osjetno zahladnjeti pa će kiša prijeći u susnježicu i u snijeg. Na Jadranu vjetrovito i promjenjivo oblačno uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, no sredinom dana bit će i sunčanih razdoblja.

I na južnom dijelu jako vjetrovito, a kiša i pljuskovi ovdje će biti najizraženiji i najobilniji! Jugozapadnjak će imati olujne udare, a jaka kiša nastavit će se i u noći na ponedjeljak.

Što nas čeka sljedećih dana? U ponedjeljak ujutro još slaba susnježica ili snijeg koji će sredinom dana prestati i razvedrit će se. Ne očekuju se neke značajnije količine, pogotovo u nizinskom dijelu. Nakon razvedravanja hladno, osobito ujutro.

Na Jadranu u ponedjeljak još pljuskovi, a zatim pretežno sunčano, ali vjetrovito, barem u početku tjedna. Prema sredini tjedna malo toplije!

U nedjelju kišovito i oblačno, osobito u prvom dijelu dana, a najjača kiša i pljuskovi bit će na Jadranu. Navečer zahladnjenje s kojim će u unutrašnjosti pasti i malo snijega i to ne samo u okolnim brdima!

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene