Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni udari juga

Nove nevolje s vremenom: Slijedi obilna kiša, Ana Bago Tomac upozorava i na moguću opasnost

U srijedu ujutro bit će pretežno sunčano, ali vrlo hladno. Temperatura će se u unutrašnjosti spustiti do minus osam Celzijevih stupnjeva, bit će magle i mraza, čak i na sjevernom Jadranu. Vremensku prognozu donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Od sredine srijede naoblačenje, najprije na zapadu zemlje, a do kraja dana počet će kiša i susnježica - u Gorskom kotaru i na zapadu unutrašnjosti moguća je i opasna kiša koja se smrzava pri tlu.

U drugom dijelu dana približit će nam se Genovska ciklona koja će nam krajem dana donijeti i nove oborine, ponegdje opet obilne i jake. U srijedu ujutro će u unutrašnjosti biti hladno i vedro. Magla je moguća na karlovačkom i sisačkom području, a drugdje će biti jakog mraza.

Mraz je moguć i na sjevernom Jadranu. Temperatura do -8 u kopnenom dijelu, ali hladno i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije gdje će biti oko -5 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu prijepodne sunčano uz umjereno jugo koje će pojačavati na jako, a zatim na olujno.

U srijedu poslijepodne naoblačenje sa zapada, a do kraja dana počet će i slaba kiša, uz granicu sa Slovenijom i susnježica. Navečer se ta kiša može smrzavati pri tlu i stvarati opasnu poledicu o čemu svakako vodite računa, osobito ako krećete na putovanje. Od sredine dana naoblačenje i u Slavoniji, ali kiša će ovdje početi tek u noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura između četiri i šest stupnjeva.

Na zapadu u srijedu oblačno uz povremenu kišu i susnježicu već u ranim poslijepodnevnim satima. I ovdje će puhati umjeren jugoistočnjak, a u Gorskom kotaru navečer je velika mogućnosti za kišu koja se smrzava na tlu i stvara opasnu poledicu. Snijeg će padati samo u najvišem gorju. Na Jadranu kiša i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje jaki i obilni .

Neugodnom vremenu sigurno će doprinositi jako jugo s olujnim udarima koje će puhati duž cijelog Jadrana. Malo kiše u sjevernoj Dalmaciji krajem dana, a glavnina će ovdje padati ipak u noći na četvrtak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upozorili građane VIDEO HGSS zbog snijega ima pune ruke posla, spašavali tri osobe u dvije akcije: "Di će pitaj Majku Božju - to nije normalno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jako jugo s kišom VIDEO FOTO Snažan vjetar čupao stabla i odnio krov u Opuzenu: Uništen automobil, oštećen kamion i skladište tvrtke

Dani pred nama bit će hladni i većinom oblačni eventualno s kraćim sunčanim razdobljima. Oborine uglavnom slabe - povremeno susnježica, a u gorju snijeg. Na Jadranu kišovito i vjetrovito osobito u četvrtak, na jugu i u subotu kad su lokalno moguće jake kiše u dalmatinskoj zagori i kada opet postoji i opasnost za poplave.

U srijedu ujutro još sunčano, ali poslijepodne naoblačenje s kišom, u gorju snijegom. U Gorkom kotaru i zapadnim područjima moguća je opasna kiša koja se smrzava pri tlu.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene