Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Nakon kiše dolazi sunce: Očekuje nas stabilnije vrijeme, ali jedna stvar mogla bi zasmetati mnogima

Dugoročnije prognoze nisu uvijek pouzdane, no vrijeme bi trebalo biti stabilno do četvrtka, na Jadranu i dosta sunčano, čak vedro, u unutrašnjosti uz jutarnju maglu, no bit će i sunca, detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Polje visokog tlaka i dalje zauzima cijelo Sredozemlje i gotovo cijeli Europski kontinent. Ova anticiklona nosi nam stabilno vrijeme, a obzirom da će središtem biti pozicionirana baš iznad našeg područja te da nema izraženih gradijenata tlaka, neće biti ni vjetra.

Osim mirnijeg vremena, to znači da će od nedjelje na kopnu biti uvjeta i za dugotrajnu maglu, a u utorak uglavnom, magle može biti i ponegdje na sjevernom Jadranu. No bez brige, bit će i dovoljno sunca. 

Nedjeljno jutro u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ali mjestimice i maglovito. Magla se pri tom može zadržati i dio prijepodneva. Na Jadranu će sunčano vrijeme i prevladavati.

Pročitajte i ovo Ilustracija DNEVNIK NOVE TV PITA Trošite li iznad svojih mogućnosti? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Tijekom noći i jutra još puhat će umjerena i jaka bura, no do sredine dana će oslabjeti. Ipak, za noć i rano jutro zbog bure stoji i žuta razina Meteoalarma. U unutrašnjosti sutra bez vjetra, uz temperaturu između -4 i 1, dok se na moru očekuje od 4 do 9 stupnjeva. Hladnije će nego uz obalu, naravno biti u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Poslijepodne, u središnjoj Hrvatskoj, najčešće djelomice, ali i pretežno sunčano. Količina sunca ovisit će o prisutnosti magle, njezinu trajanju i izdizanju. Najviša dnevna temperatura očekuje se oko 6, 7 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji u nedjelju će biti dosta sunca. I ovdje lokalno ujutro magla koja se može zadržati dio prijepodneva. Vjetra nema, a temperatura će biti između 5 i 8 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na sjevernom Jadranu pretežno ili potpuno sunčano. Bura će do sredine dana oslabjeti, te će na otvorenom moru potom zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura u gorju između 5 i 8, a na sjevernom Jadranu od 10 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji u nedjelju sunčano i vedro, poslijepodne uz obalu slaba bura, dok će prema otvorenom moru zapuhati sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 12 i 15 stupnjeva.

Stabilno vrijeme zadržat će se i idućih nekoliko dana: to za kopnene krajeve znači jutarnju maglu, a magla bi uvjetima izrazito stabilne atmosfere ponegdje mogla biti i dugotrajna.

Pročitajte i ovo Automobil djelatnika OŠ Ivanja Reka punio se na školsku struju Raspravljalo se, ali... Novi skandal u Ivanjoj Reci - djelatniku koji je u školi punio Mercedes opomena je poništena? Oglasila se ravnateljica

U poslijepodnevnim satima većinom će prevladavati sunčano. Temperatura se neće značajnije mijenjati. Tek u srijedu nas očekuje malo promjenjivije vrijeme, južina i nagovještaj kiše koja nam po svemu sudeći stiže u četvrtak.

Na Jadranu će u prvoj polovici sljedećeg tjedna uglavnom prevladavati sunčano i vedro, mada i ovdje lokalno u početku može biti magle, najizglednije na sjevernom Jadranu u utorak.

Zapadna obala Istre je za maglu karakteristično područje. U ponedjeljak ujutro burin, potom sjeverozapadnjak. Utorak i na moru bez vjetra, a u srijedu će zapuhati jugo. Ni na Jadranu se temperatura idućih dana neće značajnije mijenjati.

Veći dio sljedećeg tjedna vrijeme će biti stabilno, pod utjecajem anticiklone. U četvrtak je pak izgledna kiša, prolazno, a od petka bi vrijeme ponovno moglo biti mirnije, uz izmjenu sunca i oblaka te na kopnu toplije nego u prvoj polovici tjedna. Nije to još posve sigurno pa prognozu valja pratiti i narednih dana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene