Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Dobre vijesti: U nekim dijelovima zemlje temperature i do 15 stupnjeva

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi.

Idućih nekoliko dana bit ćemo pod prevladavajućim utjecajem polja visokog tlaka u stabilnoj atmosferi, što u ovom zimskom razdoblju za kopno znači mogućnost magle, niskih razvučenih oblaka u pojedine dane, a za more uglavnom mnogo sunčana vremena. U svakom slučaju, oborine za sad ne očekujemo, a bit će i ugodno i danju ne osobito hladno.

U ponedjeljak u jutarnjim satima na kopnu minusi, nije to ona hladnoća kakvu smo imali u proteklom tjednu, otprilike do -2, u gorju do -4, oko nule u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Na obali i otocima ujutro će biti većinom od 4 do 9 stupnjeva. Na Jadranu pretežno sunčano ili čak potpuno vedro, dok se na kopnu očekuje promjenjivije, u smislu sunčanih razdoblja i nešto naoblake, a moguća je i magla. Ponajprije u središnjim krajevima te u Posavini. Na Jadranu će u početku još puhati umjerena i jaka, a podno Velebita na mahove i olujna bura.

Poslijepodne u kopnenom području djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, suho, ovdje na zapadu bez značajnijeg vjetra te uz temperaturu većinom između 7 i 10 stupnjeva.

Djelomice sunčano kasnije očekuje i Slavoniju i Baranju. Od sredine dana puhat će umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura, oko 8, 9 stupnjeva.

I u gorskim krajevima uz sunčana razdoblja povremeno više oblaka, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Bura će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, osobito prema otvorenom moru. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 4 do 7, a na moru između 11 i 14 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I u Dalmaciji će u ponedjeljak prevladavati sunčano. Nakon bure, poslijepodne će puhati umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura bi danju mjestimice mogla biti i 15-ak stupnjeva. Dakle, na jugu prilično ugodno za, evo sad već gotovo i sredinu veljače.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Mala škola prognoze: Kako zagrijavanje na kopnu utječe na život u moru?

Stabilno će se nastaviti i sredinom tjedna. Noću i ujutro u unutrašnjosti će ponegdje biti magle ili niskih razvučenih oblaka, slabog mraza, a danju uglavnom djelomice sunčano. No magla ili niski oblačni sloj lokalno se u pojedine dane mogu zadržati i dulje, a to će se onda na tim mjestima odraziti i na najvišu dnevnu temperaturu. Inače, uz sunce bit će i 10-ak stupnjeva, a na mjestima s dugotrajnom maglom, osjetno hladnije.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali zašto su hladni domovi tako opasni, čak i smrtonosni? Odgovor ima meteorolog Ivan Čačić

Na Jadranu će prevladavati sunčano uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Magla je moguća uglavnom uz zapadnu obalu Istre u utorak i srijedu, te na moru prema Padskoj nizini. Temperatura se neće značajnije mijenjati, na moru će i idućih dana biti dosta ugodno.

Vikend još nije posve jasan, u nedjelju se vjerojatnost za nastavak stabilnog vremena nešto povećala, barem za subotu, a oborina bi onda moglo biti možda u drugom dijelu nedjelje i početkom onog tamo sljedećeg tjedna.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene