Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Sunčano, stabilno i vedro: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idućeg tjedna

Dolazi nam period ugodnog zimskog vremena, a detalje prognoze donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

 

Nastavlja se stabilno, sunčano i najvećim dijelom vedro vrijeme. I dalje pod prevladavajućim utjecajem ove prostrane anticiklone koja će se tu nad našim dijelom Europe zadržavati više manje cijeli tjedan.

Dobrim dijelom će blokirati prodor vlažnom, nestabilnom oceanskom zraku prema istoku, a tek nekoliko slabijih atmosferskih poremećaja u drugoj polovici tjedna koji se uspiju progurati donijet će nam tek malo više oblaka. Za sad, oborine, bar one ozbiljnije, ne očekujemo.

Prvo jutro u novom radnom tjednu dakle počinjemo sa suncem. U kopnenom području, a lokalno i na Jadranu, i to uglavnom uz zapadnu obalu Istre može biti magle.

Pročitajte i ovo Večeras u Pozivu Poziv Domagoja Mikića donosi Sinonim za industriju postao veliko smetlište: "Uopće nisam u stanju zaštititi svoje mještane, svoje ljude"

Magla će se ponegdje i dulje zadržati, a vjerojatnost za to nešto je veća prema istoku zemlje. U gorju, poglavito višem bit će sunčano i vedro cijeli dan. Na kopnu bez vjetra, na moru u početku umjerena bura, južnije u Dalmaciji jedino još i jaka.

Tijekom dana će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Vedro zimsko jutro, u unutrašnjosti će biti i hladno, uz temperaturu od -6 do -1, dok se duž Jadrana očekuje od 2 stupnja ponegdje uz obalu do 7, čak 8 ili 9 na otocima.

I poslijepodne na zapadu i sjeverozapadu zemlje sunčano, često postupno vedro, bez vjetra te prilično ugodno. Najviša dnevna temperatura bit će oko 8, 9 stupnjeva.

Vrlo slično vrijeme u ponedjeljak i u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab, a temperatura od 6 do 9 stupnjeva. Sve skupa i biometeorološke prilike bit će povoljne, dan svakako provedite, ako ikako možete što više na suncu.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu zadržat će se sunčano i vedro pa vrijede isti savjeti. Na moru će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Pri tom se uz obalu i na otocima poslijepodne očekuje 15-ak stupnjeva, a u unutrašnjosti Istre tek malo manje: u gorskoj Hrvatskoj temperatura će biti između 6 i 10.

U Dalmaciji isto sunčano, u početku i burno, poglavito na jugu, no bura će tijekom dana slabjeti i najvećim dijelom okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura: 14, 15 stupnjeva. Otprilike je tu negdje i temperatura mora.

Pročitajte i ovo Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima

A nas stabilno očekuje i u nastavku tjedna. Prevladavat će sunčano, ujutro s maglom, a u četvrtak tek i umjerenom naoblakom. Vjetar slab, dok se temperatura neće previše mijenjati: ipak prema drugoj polovici tjedna moguće je blago zatopljenje. Jutra će ostati zimski hladna.

I na Jadranu u utorak i srijedu lokalno ujutro može biti magle: zapadna obala Istre i druga za maglu na moru karakteristična mjesta. Za Jadran bit će to i dosta mirno vrijeme, od srijede tek burin i sjeverozapadnjak. U četvrtak malo više oblaka. Temperatura se ni na moru neće značajnije mijenjati, ostaje dosta ugodno cijeli tjedan.

Stabilno bi se trebalo zadržati i za vikend. Bit će nešto promjenjivije, uglavnom uz prolazno povećanu naoblaku: no i dulja sunčana razdoblja. Prema današnjim izračunima kiša nije izgledna. Ukupno će biti i malo toplije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene