Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toplo, ali ne vruće

Očekuje nas nova brza promjena vremena: Meteorolog otkriva kada će kiša zamijeniti sunce

Bit će vrlo toplo vrijeme, ali ne i vruće. Prolazno pogoršanje vremena očekuje nas s utorka na srijedu, te ponovno za vikend. Prognozu vremena donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

I u ponedjeljak ćemo biti u polju malo povišenog tlaka, no bez fronti u blizini. Rubno smo i uz val topline koji se nalazi nad Italijom, a koji će malo sredinom tjedna ipak i popustiti pred ovim frontalnim sustavom. Hladniji i nestabilan zrak s utorka na srijedu donijet će još jednu brzu promjenu, no prije tog u ponedjeljak nas još čeka sunčano, vrlo toplo, a i pomalo vruće.

Sunčano će biti od samog jutra, rijetko gdje uz malo oblaka. Na kopnu bez nekog značajnijeg vjetra, dok će duž Jadrana prijepodne puhati većinom umjerena bura. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 13 do 16, u gorju oko 12, a na Jadranu uglavnom između 20 i 24 stupnja.

U drugom dijelu dana, u središnjoj Hrvatskoj ponegdje prolazno umjerena naoblaka, no najvećim dijelom ipak sunčano. Vjetar slab, temperatura u porastu: od 29 do 31 stupanj.

I u Slavoniji i Baranji u ponedjeljak će prevladavati sunčano, poslijepodne tek ponegdje s umjerenom naoblakom. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će biti od 27 do 29 stupnjeva.

I u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu u ponedjeljak sunčano. U gorju slab sjeveroistočnjak, a i na moru će bura oslabjeti pa će poslijepodne puhati uglavnom slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura, u gorju oko 27, a na sjevernom Jadranu između 30 i 32 stupnja.

I u Dalmaciji u ponedjeljak sunčano. Ujutro umjerena bura, danju većinom zapadnjak i sjeverozapadnjak. Dnevni maksimum temperature očekuje se između 30 i 33 stupnja, dakle bit će vruće, no ta vrućina neće potrajati cijeli tjedan.

Temperatura mora je većinom između 22 i 25 stupnjeva, sve češće je ono upravo oko 24. Ne zaboravite da je za ovakve vedrine, poglavito krajem lipnja UV indeks vrlo visok i da se sredinom dana treba držati hlada, kako ne biste dobili opekline. Tako će biti i u ponedjeljak. Sunčajte se ujutro i kasnije poslijepodne, iza 16 sati.

Iskoristite ponedjeljak jer nam u utorak sredinom dana sa zapada stiže još jedno prolazno jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponekog pljuska može još biti i u srijedu prijepodne, no potom će se naoblaka kidati te će se djelomice razvedriti. Sredinom tjedna bit će i malo svježije, a toplije ponovno u četvrtak kad se očekuje i više suha i sunčana vremena.

Pročitajte i ovo Nesreća sa hitnom pomoći na Bundeku, ilustracija - 3 Odlučio sudac Vozaču hitne koji je na Bundeku pregazio maloljetnike određen istražni zatvor: "Osjeća se psihički vrlo loše"

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla Velika akcija zagrebačke policije: Pogledajte što su sve otkrili tijekom noći

I na Jadranu sredinom tjedna promjenjivije, u utorak prvo na sjevernom dijelu gdje se očekuju mjestimični pljuskovi i grmljavina, dok će na jugu biti sunčano. Potom u srijedu nestabilnije na srednjem Jadranu, isto uz moguće pljuskove. No poslijepodne, vrlo brzo slijedi i razvedravanje pa će u četvrtak opet posvuda prevladavati sunčano. Poneki pljusak bit će moguć samo na krajnjem jugu.

S ovim poremećajem duž većeg dijela obale u srijedu će zapuhati umjerena do jaka bura. U četvrtak poslijepodne okrenut će na sjeverozapadnjak. S ovom promjenom sredinom tjedna i na moru će vrućina popustiti, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Za vikend je izgledno novo pogoršanje vremena, zapravo krajem petkaveć na sjevernom Jadranu, a potom će se brzo proširiti na cijelu zemlju, pa će jače kiše i pljuskova u subotu biti u većini krajeva. Vrijeme će se smirivati u nedjelju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene