Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polje povišenog tlaka

Dokad možemo ostaviti kišobrane po strani? Odgovor zna meteorolog Dnevnika Nove TV

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje u vremenskoj prognozi meteorologa Dnevnika Nove TV Darija Brzoje.

U utorak sunčanije, ali i osjetno svježije vrijeme: pred nama je i još jedna hladna noć, a potom će u srijedu tijekom dana temperatura postupno rasti, pa će u drugoj polovici tjedna biti ugodnije. Izmjena sunca i oblaka i općenito promjene vremena: red kiše, red sunca, hladno toplo, karakteristično je upravo za ovo doba godine, i baš tako će izgledati i sljedeći tjedni.

Sredinom ovog bit ćemo u polju povišenog tlaka, bez značajnijih poremećaja u blizini, pa tako ni vrijeme neće biti osobito intenzivno, niti dramatično. Do petka uglavnom bez kiše, a buru će zamijeniti jugo.

Još u srijedu ujutro u kopnenim krajevima može biti mraza, uz temperaturu oko -3, -2, dok se na moru očekuje između 5 i 8 stupnjeva. Bit će djelomice sunčano, a u unutrašnjosti uz povećanu naoblaku, poglavito na istoku. Zapuhat će južni i jugozapadni vjetar, jedino na jugu Dalmacije u početku, rano ujutro još na kratko može biti slabe bure.

Danju u središnjoj Hrvatskoj promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, no bez oborina. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar, a temperatura će biti od 13 do 17 stupnjeva.

Na istoku malo svježije, ipak i oblačnije, te također uz slab do umjeren vjetar s juga. Ovdje će temperatura biti od 10 do 13 stupnjeva.

Promjenjivo će biti i u gorju, mada bi ovdje prema zapadu moglo biti i sunčanijih razdoblja. Na sjevernom Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će jugo i jugozapadnjak, uglavnom umjerene jakosti, dok u gorju povremeno tijekom dana vjetar može biti i jak. 15ak stupnjeva na moru te oko 10, 12, poslijepodne u gorskoj Hrvatskoj.

Djelomice ili pretežno sunčano vrijeme: odnosno povremeno i pretežno sunčano očekuje Dalmaciju. Puhat će uglavnom slabo do umjereno jugo i južni vjetar, a temperatura će biti oko 15, 16 stupnjeva, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gledanje, a ne branje Ponijelo vas proljeće, brali biste visibabe? Promislite dvaput, da ne izvisite plaćajući kaznu od nekoliko tisuća eura

U drugoj polovici tjedna očekuje se djelomice sunčano, ali uz promjenjivu naoblaku. U četvrtak tek malo kiše moguće je na zapadu. Nestabilnije posvuda od petka kad bi uz kišu moglo biti i pljuskova praćenih grmljavinom. Do vikenda uz južinu toplo, potom u subotu, kad će i kiša biti češća, ponovno svježije.

Na Jadranu u četvrtak pretežno sunčano, u petak kiša mjestimice na sjevernom dijelu, a do kraja dana koja kap može pasti i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. U subotu bi sporadičnih pljuskova praćenih grmljavinom moglo biti duž cijele obale.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali da je UN pokrenuo akcijski plan koji bi svima osigurao zaštitu od elementarnih nepogoda?

Puhat će uglavnom umjereno, u petak i jako jugo: u subotu će malo oslabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak i zapadnjak. Na Jadranu ovih dana češća izmjena sunca i oblaka, a bit će i toplije nego u prvoj polovici tjedna.

Vrijeme za vikend, promjenjivo i povremeno kišovito. U ovom trenutku čini se da će biti i svježije, a i da bi se ta svježina mogla nastaviti i u sljedećem tjednu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene