Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Stiže nova promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko će trajati i gdje će biti najizraženija

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme čeka idućih dana.

Premda u sljedećim danima ulazimo u zadnju dekadu listopada, zadržat će se razmjerno toplo što će zasigurno olakšati brige oko trošenja toplinske energije. Od petka u naše će krajeve sa Sredozemlja pritjecati još topliji zrak pa će i jutra, osobito u kontinentalnom dijelu, biti osjetno toplija.

U toj će struji u prvom dijelu vikenda stići i atmosferski poremećaj koji će u većini krajeva prolazno donijeti kišu, a ponegdje pljuskove i grmljavinu.

U četvrtak ujutro u unutrašnjosti moguća je kratkotrajna magla. Više oblaka, no uglavnom suho, očekuje se u zapadnim i središnjim predjelima, dok će u istočnim kao i na Jadranu prevladavati sunčano. Najviše vedrine bit će u Dalmaciji. Na Jadranu će puhati umjerena bura ponegdje s jakim udarima, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na moru od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Još prijepodne u središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno, a zatim će prevladavati sunčano. Poslijepodne temperatura od 16 do 18 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna poznato kad stiže zahladnjenje Stigla dugoročna prognoza za zimu pred nama: "Velike su šanse..."

U istočnim predjelima pretežno sunčano uz najvišu temperaturu oko 17 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj još će prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno, no uglavnom suho, a zatim sunčanije. Na Jadranu pretežno sunčano, do sredine dana uz umjerenu, ponegdje na udare i jaku buru koja će zatim oslabjeti. Najviša dnevna temperatura u gorskom području od 14 do 19, na Jadranu od 21 do 24 stupnja.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja: Munje - 3 44 svake sekunde Nekima izazivaju strah, a nekima su božansko divljanje: Kako se ponašati za vrijeme grmljavine i kako ona nastaje

U Dalmaciji sunčano i ugodno toplo uz poslijepodnevnu temperaturu od 22 do 25 stupnjeva. Do sredine dana umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, a zatim slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, izvijestio je meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U petak ujutro mjestimice magla, a danju sa zapada porast naoblake. U subotu umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, osobito u središnjim i gorskim krajevima, a može i zagrmjeti.

U nedjelju prestanak kiše i smanjenje naoblake, a ujutro mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni, na istoku u petak jugoistočni. Za vikend jutarnja temperatura u osjetnom porastu.

Na Jadranu u petak sa zapada postupno naoblačenje, pa na riječkom području prema kraju dana može biti malo kiše. U subotu umjereno i pretežno oblačno povremeno s kišom, prije svega na sjevernom Jadranu gdje može biti i jačih pljuskova i grmljavine.

Zatim prestanak oborine i smanjenje naoblake i to najprije u Dalmaciji. Na Jadranu će zapuhati umjereno i jako jugo koje će u nedjelju oslabjeti. Do sredine tjedna razmjerno toplo. Jedino još na širem riječkom području može biti malo kiše.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene