Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je dijelove pet županija. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je fotografije i snimku nevremena te priopćilo da su zaprimljene dojave o materijalnim štetama.

Galerija Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 1 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 2 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 3 +3 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 4

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu u popodnevnim satima dijelove Krapinsko-zagorske (Hum na Sutli i okolica), Varaždinske (grad Varaždin, općine Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Sveti Đurđ ), Međimurske (Mursko Središće, Prelog, Mala Subotica, Orehovica, Sveti Martin na Muri, Sveta Marija, Donja Dubrava) i Koprivničko-križevačke županije.

U večernjim satima olujno nevrijeme zahvatilo je i Sisačko-moslavačku županiju (naselja Greda, Sela i Odra Sisačka).

Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U Varaždinskoj županiji padala je tuča veličine lješnjaka do veličine jajeta. "Zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, a posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama i drugoj imovini koju tek treba utvrditi", navode iz Ravnateljstva civilne zaštite. U tijeku je procjena štete. Pojedina mjesta bila su bez električne energije.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je desetak poziva vezanih za pomoć kod pokrivanja obiteljskih kuća i dva poziva vezana za očevid zbog oštećenja osobnih automobila.

Ilustracija VIDEO Snimka pijavice kod Siska ledi krv u žilama: "Nakon poplava i potresa, sad i ovo"

U Međimurskoj županiji tuča je bila veličine oraha te nije bilo dojave o značajnijim štetama na vozilika i objektima. Šteta na usjevima će se naknado utvrditi.

Olujno nevrijeme zahvatilo je sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.

Nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske VIDEO Jako nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: "Padala je tuča gotovo veličine naranče, nije dobro..." Uništena gotovo polovica proizvodnje cvijeća

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je četiri dojave o posljedicama nevremena. Uslijed pada stabla u naselju Gornje Plavnice, stablo je oštetilo električne vodove. Zaprimljena je informacija o poremećaju u opskrbi električnom energijom na području općine Đulovac i grada Daruvara, ukupno 785 korisnika mreže. Kvar je otklonjen do 23:30 sati.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju