Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NITKO NIJE STRADAO

FOTO/VIDEO MUP objavio snimke i fotografije olujnog nevremena: "Zabilježena je znatna šteta..."

Aktualno Galerija Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 1 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 1 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 2 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 2 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 3 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 3 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 4 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 4 Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite +2 Nevrijeme poharalo Hrvatsku - 5 Galerija 1/7 >>
Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je dijelove pet županija. Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je fotografije i snimku nevremena te priopćilo da su zaprimljene dojave o materijalnim štetama.

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je u srijedu u popodnevnim satima dijelove Krapinsko-zagorske (Hum na Sutli i okolica), Varaždinske (grad Varaždin, općine Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Sveti Đurđ ), Međimurske (Mursko Središće, Prelog, Mala Subotica, Orehovica, Sveti Martin na Muri, Sveta Marija, Donja Dubrava) i Koprivničko-križevačke županije.

U večernjim satima olujno nevrijeme zahvatilo je i Sisačko-moslavačku županiju (naselja Greda, Sela i Odra Sisačka).

Županijski centri 112 zaprimili su dojave o oštećenim krovovima, oštećenim limovima i crijepovima na gospodarskim objektima te dojave o srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

U Varaždinskoj županiji padala je tuča veličine lješnjaka do veličine jajeta. "Zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, a posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama i drugoj imovini koju tek treba utvrditi", navode iz Ravnateljstva civilne zaštite. U tijeku je procjena štete. Pojedina mjesta bila su bez električne energije.

Županijski centar 112 Krapina zaprimio je desetak poziva vezanih za pomoć kod pokrivanja obiteljskih kuća i dva poziva vezana za očevid zbog oštećenja osobnih automobila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zastrašujuće VIDEO Snimka pijavice kod Siska ledi krv u žilama: "Nakon poplava i potresa, sad i ovo"

U Međimurskoj županiji tuča je bila veličine oraha te nije bilo dojave o značajnijim štetama na vozilika i objektima. Šteta na usjevima će se naknado utvrditi.

Olujno nevrijeme zahvatilo je sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.

Pročitajte i ovo Nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske ZAHVAĆENO PET ŽUPANIJA VIDEO Jako nevrijeme poharalo dijelove Hrvatske: "Padala je tuča gotovo veličine naranče, nije dobro..." Uništena gotovo polovica proizvodnje cvijeća

Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je četiri dojave o posljedicama nevremena. Uslijed pada stabla u naselju Gornje Plavnice, stablo je oštetilo električne vodove. Zaprimljena je informacija o poremećaju u opskrbi električnom energijom na području općine Đulovac i grada Daruvara, ukupno 785 korisnika mreže. Kvar je otklonjen do 23:30 sati.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene