Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljeto pred vratima

Neki će možda i plakati za kišom: Meteorologinja najavljuje pravi mali toplinski val

Dočekali smo i vremensku prognozu za tjedan, koja glasi: sunčano i vruće, 30 ili više stupnjeva, i to u svim krajevima zemlje, a neke veće promjene vremena ne očekuju se do daljnjega.

Još će sutra u unutrašnjosti biti malo svježije - oko 23, 24, ali već od utorka zamjetan je porast temperatura. Takvo stabilno vrijeme imat ćemo pod utjecajem grebena visokog tlaka zraka koji će se sutra prostirati nad većim dijelom Europe.

Ujutro će u svim krajevima prevladavati sunčano, ali na Jadranu i dosta vjetrovito - puhat će umjerena i jaka bura, u podvelebitskom dijelu može u noći i ujutro biti i olujnih udara. U unutrašnjosti dosta svježe - najniža temperatura bit će između 8 i 12 stupnjeva, a i te temperature porast će idući tjedan.

I poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz malu naoblaku i uglavnom slab sjeveroistočni vjetar. Najviša temperatura bit će slična kao i danas - između 23 i 25 stupnjeva.

Na istoku od sredine dana oblačnije, ali ostat će suho. Jak sjeverozapadni vjetar oslabjet će na slab do umjeren, najviša temperatura bit će od 22 do 24.

U gorskom dijelu bit će sunčano i puhat će umjeren sjeveroistočnjak. Najviša temperatura sutra kretat će se između 20 i 23, a na Jadranu će biti toplije - od 26 do 28.

Južni dio i sutra će biti pretežno sunčan ili vedar. Jaka bura poslijepodne će oslabjeti i zapuhat će sjeverozapadnjak. Najviša temperatura bit će od 25 u zaleđu do najviše 28.

Pročitajte i ovo Vremenska prognoza - 12.06.2021. Svježa jutra Pa nisu već dugo bili: Noćas i sutra opet pljuskovi i grmljavina, meteorologinja otkriva kad će pravo ljeto

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Nevrijeme za vikend VIDEO Na jugu kupanje u moru, na kopnu u kiši: Zagreb pogodilo nevrijeme, padala je i tuča

Sljedećih dana čeka nas pravi mali toplinski val - barem u usporedbi s prohladnim danima prethodnih mjeseci. Bit će uglavnom sunčano i vruće, temperatura od srijede uglavnom viša od 30.

Na Jadranu također slijedi ljetno vrijeme. Temperatura će također biti oko 30 ili malo iznad toga, a sve će toplije biti i noći. U noći i ujutro uglavnom će puhati burin, a tijekom dana sjeverozapadnjak.

Čeka nas uglavnom sunčan tjedan, a sredinom tjedna postat će vruće u većini krajeva. Sve toplije bit će i u moru.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene