U kopnenim predjelima bit će još toplije nego prethodnih dana, dok će se uz obalu zadržavati slične temperature.

Galerija


U unutrašnjosti najniža temperatura uglavnom se zadržava na oko 20 stupnjeva, ona je na moru i za pet, šest stupnjeva viša. Nekog znatnijeg osvježenja nema na vidiku, jedino će u subotu na kopnu uz povremene pljuskove temperatura biti tek koji stupanj niža, ali i dalje će biti uglavnom oko 30 stupnjeva, pa to i ne možemo nazvati osvježenjem, ispravnije bi bilo reći da će biti samo - manje vruće.

Vrijeme će nam i dalje određivati ovo anticiklonalno polje koje i dalje omogućava pritjecanje toplog zraka.

Uz obalu će u prvom dijelu dana u četvrtak biti vedro. Vedrine neće nedostajati ni u unutrašnjosti, ali će temperature ipak biti niže nego na moru - uglavnom od 15 do 21 stupanj.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj ostaje pretežno sunčano, bez nekog znatnijeg vjetra što će dodatno otežavati podnošenje ovih visokih temperatura. U četvrtak će se živa u termometru penjati do 35 stupnjeva.

I na istoku zemlje bez promjene. Dakle sunčano i vruće s temperaturom oko 33 ili 34. Jedina razlika je što će ovdje povremeno zapuhati umjeren jugoistočnjak.

I na sjevernom Jadranu sunčano, vedro i vruće. U gorju slično, ali tek malo nestabilnije, pa rijetko gdje može biti ponekog kraćeg pljuska. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura od 31 do 34.

Dalmacija će i dalje imati sunčano, vruće, ponegdje i vrlo vruće vrijeme s temperaturom između 32 i 36 stupnjeva.

More je uz ovakve temperature zraka prilično zagrijano, ponegdje s čak 28 stupnjeva. S obzirom na to da će u četvrtak posvuda biti sunčano i neće biti nekih značajnijih oblaka, UV indeks ostaje vrlo visok u cijeloj zemlji.

Vruće će biti i idućih dana. Poneki je pljusak moguć već u petak, ali će nešto češći biti u subotu, osobito u prvim satima vikenda, kada ponegdje oborina može biti i izraženija. A uz to će se temperatura sniziti tek za koji stupanj. U nedjelju ponovno - sunčanije i toplije.

I na moru više-manje sunčano i vruće. Nešto nestabilnije bit će uglavnom na sjevernom dijelu, a u subotu će prolazno zapuhati bura, ali sve u svemu, temperatura se ni ovdje neće previše mijenjati. Dakle, razdoblje vrućih dana nastavlja se i dalje, uživajte u ljetu, ali oprezno s izlaganjem suncu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.