Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Red kiše, red sunca, pa red vjetra: Meteorolog otkriva kada će se vrijeme konačno stabilizirati, ali i kada nas čeka prava zima

Promjena je jedina riječ kojom se može opisati vrijeme proteklih dana. Izmjenjivali su se kiša, sunce i vjetar, a vremenska prognoza otkriva kako bi uskoro mogao pasti i – pravi snijeg!

Od sunčanih razdoblja, do kiše i snijega. Okreće vjetar, jugo, bura, neko kratko smirivanje i sunce prema sredini tjedna, a onda još jedna promjena u drugoj polovici. Ono što će se idućih dana najmanje mijenjati, barem iz pozicije naših osjetila jest dnevna temperatura. Bit će svježe i hladno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Pred nama je velika promjena vremena: Meteorolog otkriva koliko ćemo čekati na temperature kakve smo imali za vikend Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Sve detalje zna meteorolog Darijo Brzoja

Pred nama je oblačno i kišovito jutro. U većini krajeva padat će kiša. Na Jadranu su pri tom mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, ujutro izglednije na sjevernom dijelu, a kasnije na jugu. U višem gorju bit će i snijega. U početku će puhati umjereno i jako jugo te južni vjetar. Temperatura će biti tek stupanj ili dva iznad nule na kopnu, a na moru većinom između 7 i 10 stupnjeva.

I poslijepodne povremeno kiša, u gorju i snijeg, no susnježice pa i snijega u središnjoj Hrvatskoj kasnije može biti i ponegdje u nizinama. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a temperatura će biti od 3 do 5 stupnjeva.

Kišovito i u Slavoniji. Također je moguće malo susnježice prema večeri kad vjetar okrene na sjeverni. No bit će slab. Temperatura i ovdje oko 5 stupnjeva.

U Gorskom kotaru kiša će tijekom dana prelaziti u snijeg, a stvarat će se i novi snježni pokrivač. U Lici kiša i susnježica, snijeg rjeđe. Uz jugozapadnjak temperatura će prvo biti između 3 i 6 stupnjeva, no u Gorskom kotaru kasnije će se uz sjeverac spustiti i ispod nule. Na sjevernom Jadranu i poslijepodne kišovito, vjetar će slabjeti i okretati na sjeverozapadni, a u noći na ponedjeljak zapuhat će bura.

U Dalmaciji od sredine dana lokalno može biti obilnije kiše te izraženijih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo te južni i jugozapadni vjetar, poslijepodne u okretanju na sjeverozapadni, a potom će slabjeti. Temperatura, oko 10 u zaleđu te između 13 i 16 stupnjeva na obali i otocima.

U ponedjeljak će se vrijeme postupno smirivati, još malo snijega bit će u gorju, drugdje uglavnom oblačno, no naoblaka će se i kidati pa će u utorak, a i veći dio srijede zapravo biti dosta sunca. Na kopnu, jutro hladnije, u minusu, a danju i dalje očekujemo oko 5 stupnjeva.

Što se tiče Jadrana, u ponedjeljak jedino na jugu još veći dio dana može biti pljuskova i grmljavine, a kiša će tu biti moguća i u utorak. No sjevernije će već biti sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura, a u srijedu navečer ponovno jugo. S jugom pak stižu i novi kišni oblaci. I na moru će jutro biti hladnije, dok se dnevna temperatura neće značajnije mijenjati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene