Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Božićna atmosfera, a snijega nigdje na vidiku: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje tijekom vikenda prije Božića.

Sljedećih dana i dalje razmjerno toplo što je posljedica stalnog dotoka toplog zraka na južnoj strani niza ciklonalnih vrtloga čija će se središta zadržavati na sjeveru kontinenta. Sjeverno od nas sutra u jakoj sjeverozapadnoj mlaznoj struji položen je ovaj frontalni sustav zbog čije blizine u unutrašnjosti će pritjecati malo vlažniji zrak.

U takvim okolnostima u subotu ujutro i prijepodne u unutrašnjosti će biti malo više oblaka i to najviše u istočnim predjelima gdje mjestimice može pasti i malo kiše i poneka pahulja snijega. Istodobno, na Jadranu pretežno sunčano. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, u gorju jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 5, na Jadranu od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Vjetar slab do umjeren. Najviša temperatura od 10 do 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Islandski vulkan prestao izbacivati lavu - 4 smiruje se Mogla bi se dogoditi nova erupcija na Islandu: "Nadam se da ćemo se moći vratiti i dobiti ono što smo imali prije"

U istočnim predjelima poslijepodne djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Poslijepodne temperatura od 10 do 12 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj djelomice, a na Sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskom području puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 11 do 13, na Jadranu od 13 do 16 stupnjeva.

U Dalmaciji pretežno sunčano u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, a na jugu - jugo. Temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

Sljedećih dana u unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te uglavnom suho i razmjerno toplo. Povremeno malo kiše može biti ponegdje u gorju. U utorak je u nizinama moguća magla. Vjetar slab i umjeren.

Pročitajte i ovo Denis Maslov još je teže za blagdane Sve je više siromašnih, ali i bačene hrane: "Ružno je što danas kod nas ima beskućnika, to je ono što nismo navikli gledati"

Na Jadranu djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito od ponedjeljka na sjevernom dijelu kad je i najveća vjerojatnost za malo kiše. Vjetar slab do umjeren, a temperatura bez veće promjene – što znači i dalje iznadprosječno toplo.

Ove godine blagdani Božića bit će u znaku iznadprosječno toplog vremena, većinom bez oborine. Jedino u gorju i na sjevernom Jadranu povremeno može biti slabe kiše. U drugom dijelu i osobito prema kraju tjedna, sve više raste vjerojatnost za kišu. Više o tome u danima koje slijede.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene