Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Bijeli Božić samo san ili možda ipak...? Jedne će stvari biti više nego ovih dana

Vremensku prognozu za iduće dane donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić.

Atmosfera se blago destabilizirala pa će dvije fronte projuriti malo sjevernije od Hrvatske i nastaviti dalje na istok i donijeti nešto oblaka i kiše, ali znatno više vjetra.

Petak ujutro bit će promjenjivo oblačno, uz više sunca na Jadranu, a više oblaka u kopnenim predjelima. Kiša je najvjerojatnija u Slavoniji, no ne može se isključiti niti u sjeverozapadnoj Hrvatskoj niti na jugu Dalmacije. Jutro će biti hladno, a osjećaj će dodatno pojačati vjetar.

Na obali će puhati umjerena, povremeno i jaka tramontana, a u unutrašnjosti umjeren sjeverozapadnjak, ali to je i dobro jer će pročistiti zrak.

Pročitajte i ovo Branka Ivančan Picek, ravnateljica DHMZ-a Od Nove godine DHMZ ima novog šefa: Vlada razriješila dosadašnju ravnateljicu

Središnja Hrvatska

U drugom dijelu dana više sunčanih razdoblja u središnjoj Hrvatskoj, osobito u južnim dijelovima jer će se razvedravati s juga. No, ne može se isključiti niti još malo prolazne, lokalne kiše. Za nju je veća vjerojatnost u Međimurju i Podravini.

U početku će još posvuda biti vjetrovito i svježe, iako će temperatura rasti do 10-ak stupnjeva. Kasno popodne vjetar će slabjeti.

Slavonija

U Slavoniji poslijepodne većinom oblačno, vjetrovito i hladno, unatoč temperaturi od 10 stupnjeva. Rijetko će se probijati malo sunca, povremeno će padati kiša, osobito u Podravini i Baranji gdje je najveća vjerojatnost za nju.

Vjetar umjeren, uz Dravu na trenutke i jak, sjeverozapadni i zapadni. I upravo zbog tog vjetra će se činiti tako svježe i hladno.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu nakon pokolja Tragedija u Češkoj VIDEO U pokolju u Pragu ubijeno najmanje 14 osoba, izlaze novi šokantni detalji o napadaču: Prije masakra je ubio još nekoliko ljudi, među njima i bebu?

Istra

U gorju, na Kvarneru te u Istri, pretežno sunčano, uz malo oblaka. Nešto više će ih biti samo povremeno u Lici, ali i tamo ostaje suho. Jutro dosta vjetrovito, uz tramontanu, no onda će poslijepodne vjetar malo Oslabjeti i okrenuti na zapadni, a ponegdje i jugozapadni.

Temperatura će na obali biti između 12 i 15, a u Gorskom kotaru i Lici, za prosinac visokih 9 do 11. To je 5 do 7 stupnjeva više od prosjeka za ovo doba godine.

Dalmacija

U Dalmaciji će jutro dakle biti malo oblačnije, uz mogućnost prolazne kiše ili ponekog lokalnog pljuska, a zatim poslijepodne sunčanije, razvedravat će se i većinom će biti suho, bez kiše.

Puhat će umjerena do jaka tramontana pa će zbog nje biti pomalo svježe – temperatura inače između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Tri dana kopno

Idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno, uz sunčana razdoblja. U subotu će biti oblačnije pa će mjestimice pasti i malo kiše, ponajprije u Slavoniji dok će Badnjak i Božić ostati većinom suhi.

U subotu će puhati umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadni i zapadni vjetar, a od nedjelje slab do umjeren jugozapadni. Subota će biti toplija, Badnjak malo svježiji, a za Božić ponovno toplije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opreza nikad dosta Sezona blagdana raj za provalnike, policija savjetuje: Obratite pozornost na desetak ključnih stvari

Tri dana more

I na moru promjenjivo oblačno, ali uz više sunca, iako je i ovdje povremeno moguće malo kiše - najvjerojatnija je na Božić, ali to će biti stvarno lokalno i malo.

U subotu će još puhati umjerena tramontana, zatim na Badnjak i Božić jugo. Temperatura se neće jako mijenjati, ujutro će biti oko 10, danju oko 15.

U petak će u cijeloj zemlji biti vjetrovito i prilično svježe. Činit će se znatno hladnije nego što će pokazivati termometar. Zatim, za vikend toplije.

Što se tiče kiše, u idućih pet do sedam dana samo će povremeno, malo i lokalno padati. Snijeg još rjeđe. Malo je moguće u noći s petka na subotu duž Drave.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene