Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Planirate na izlet za vikend? Meteorolog otkriva kakvo nas vrijeme očekuje

Kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima u vremenskoj prognozi doznajemo od meteorologa Ivana Čačića.

Do utorka će se izmjenjivati razdoblja sunčanog i oblačnog vremena. U petak će oblaka i malo kiše biti u gorskom području i na Sjevernom Jadranu, a u subotu i u većem dijelu zemlje. U nedjelju opet sunce, a zatim posvuda oblaci i kiša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Promjenljivo vrijeme posljedica je brzih prodora oceanskog zraka, što je tipično za proljetni tip vremena. Prvi takav prodor bit će u subotu, ispred kojeg će u petak u naše krajeve pritjecati vlažan sredozemni zrak.

Jutro promjenljivo i suho

U petak ujutro u većem dijelu zemlje bit će promjenljivo i suho. Više oblaka ponegdje sa slabom kišom bit će jedino u gorskom području i na sjevernom Jadranu.

U unutrašnjosti slab i umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

U Središnjoj Hrvatskoj promjenjivo uz sunčana razdoblja, češća sredinom dana i poslijepodne. Puhat će mjestimice umjeren jugozapadnjak. Poslijepodne temperatura od 12 do 14 stupnjeva.

U istočnim predjelima djelomice sunčano. Navečer ponovno porast naoblake. Poslijepodne od 11 do 14 stupnjeva.

Na Jadranu mjestimice kiša

U Gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno. Uglavnom u Gorskom kotaru mjestimice kiša, češća u drugom dijelu dana.

Na Jadranu prijepodne mjestimice kiša najprije na širem riječkom području, a zatim i drugdje. U gorju umjeren i jak jugozapadnjak.

Na Jadranu umjereno, zatim ponegdje i jako jugo. Temperatura u gorskim krajevima od 6 do 11, a na Jadranu od 11 do 13 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu ponovo oblačnije.

Puhat će umjereno jugo koje poslijepodne i navečer mjestimice može biti i jako - osobito na otocima i prema otvorenom moru. Poslijednevna temperatura od 12 do 14 stupnjeva.

Prognoza za sljedeća tri dana

U unutrašnjosti u subotu mjestimice malo kiše, osobito u gorskom području, dok će u nedjelju biti više sunčana vremena. Više oblaka s kišom ponovo u ponedjeljak.

U nedjelju će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju i jak, koji će u ponedjeljak okrenuti na umjeren i jak sjeverozapadnjak.

Na Jadranu u subotu mjestimice kiša. Više sunčana vremena u nedjelju. Ipak krajem dana i u ponedjeljak povremeno kiša. U nedjelju će zapuhati umjeren jugozapadnjak, koji će u ponedjeljak okrenuti na sjeverozapadnjak.

Mnogi očekuju Zimske olimpijske igara

Mnogi su s nestrpljenjem očekivali početak Zimskih olimpijskih igara koje su po kineskom vremenu počele u četvrtak. No, budućnost ovih igara kao i zimskih sportova opasno ugrožava globalno zatopljenje koje sve više nagriza sezonu skijanja i stvara rizične uvjete na stazi.

Olimpijske igre u Pekingu prvi puta će za pokrivanje skijaških staza koristiti gotovo 100 % umjetni snijeg, oslanjajući se na više od 100 generatora snijega i 300 snježnih topova.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene