Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje na Božić i vraća li se uopće zima?

Meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić-Topić donosi prognozu za Božić.

Božićno jutro u unutrašnjosti bit će maglovito i oblačno. Niski oblaci i magla u većini će se krajeva dugo zadržavati, pa ćemo imati sivo, tmurno i hladno prijepodne, s temperaturom između 2 i 5 Celzijevih stupnjeva. Može biti i malo slabe rosulje.

Na Jadranu dvije slike vremena, oblačniji i tmurniji sjever, odnosno Istra, Kvarner, Hrvatsko primorje i sjeverna Dalmacija. U tim krajevima može slabe kiše, ali i sumaglice.

S druge strane, srednja i južna Dalmacija, osobito južnije od Splita, tamo će biti znatno sunčanije, samo uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab, uglavnom jugo i jugozapadni, samo će na jugu i dalje biti malo bure. Najniža temperatura na obali oko 10.

Magla će se u središnjoj Hrvatskoj sporo dizati i raspadati, pa će u većini krajeva ostati oblačno i svježe, s temperaturom do 5, 6 stupnjeva. Ipak, u nekim će se krajevima razvedravati, pa će poslijepodne biti sunca, a tamo će i temperatura rasti do 10, 11 stupnjeva. Najveća vjerojatnost za to je u Zagorju i Međimurju.

Pročitajte i ovo Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Mala škola prognoze Jeste li znali da smo na početku zime zapravo najbliži Suncu? Zašto nam je onda hladno, zna meteorolog Ivan Čačić

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MALA ŠKOLA PROGNOZE Mali šator i pismo kao dokaz: Prije 111 godina otkriven je Južni pol

U Slavoniji slično, dakle većinom oblačno, maglovito i svježe, od 5 do 7 stupnjeva, ali ponegdje sredinom dana razvedravanje, pa će biti sunčanije i toplije. To je moguće oko Požege, ali i u dijelovima Posavine. Tamo će, u slučaju razvedravanja, temperatura rasti i iznad 10 stupnjeva.

U Istri, na Kvarneru i u gorju oblačan Božić, povremeno i lokalno uz malo slabe kiše, osobito oko Velebita. Najveća mogućnost za kraća sunčana razdoblja je u Istri te oko Lošinja. Puhat će slabo jugo i jugozapadni vjetar, a temperatura će rasti do ugodnih 13,14.

U Dalmaciji djelomice do pretežno sunčano. Više će oblaka biti na sjeveru i u zaleđu, a više sunca na jugu. Puhat će vrlo slabo jugo, a temperatura će biti oko 15 Celzijevih stupnjeva.

Prva polovina idućeg tjedna na kopnu promjenjivo oblačna te i dalje iznadprosječno topla. Magla je moguća još u ponedjeljak ujutro. Više oblaka i malo kiše povremeno će biti u Gorskom kotaru i Lici, dok će u utorak uz jače naoblačenje kiša padati i drugdje, osobito prijepodne. U srijedu sunčanije, ali hladnije, tad će biti između -2 i 7.

Na obali će u ponedjeljak ojačati jugo, na umjereno do jako. Na sjeveru će biti oblačnije uz malo kiše, a u Dalmaciji i dalje sunčano. Onda u utorak posvuda naoblačenje, pa će prolazne kiše i pljuskova biti i na sjevernom Jadranu i u Dalmaciji. U utorak će zapuhati i umjerena do jaka bura koja će predvečer sušiti zrak, pa će u srijedu biti sunčano, ali malo svježije: ujutro oko 7, danju oko 12.

Za kraj, još jednom - Božić će nam biti većinom oblačan i maglovit. Najviše sunca bit će u Dalmaciji, a popodne je malo moguće i u dijelovima Slavonije, Zagorja i Međimurja. S druge strane, lokalna slaba kiša padat će na sjevernom Jadranu i u gorju.

Na obali će biti toplo, dok će u unutrašnjosti temperatura ovisiti o zadržavanju magle - tako će u nekim krajevima ostati svježe, a u drugim će temperatura rasti do 10-ak stupnjeva.

No kakav god bio, oblačan ili sunčan, svjež ili topao, neka nam je Božić svima sretan i miran! 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene