Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvi će nam biti blagdani? Detalje ima meteorolog Ivan Čačić

Što možemo očekivati slijedećih dana? Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

U srijedu će greben jake azorske anticiklone oslabjeti, a s područja Alpa prema nama će se premještati oslabljeni atmosferski poremećaj koji će u drugom dijelu dana uglavnom na Jadranu donijeti malo kiše. Novi izraženiji poremećaj očekujemo u petak.

U srijedu ujutro i prijepodne u većini krajeva djelomice sunčano. Uglavnom u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od -5 do 0, a na moru od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Vjetar slab, a najviša temperatura od 5 do 9 stupnjeva.

U istočnim predjelima - umjereno i pretežno oblačno, a vjetar slab. Poslijepodne temperatura od 4 do 8 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija inflacija, kamate... Veće plaće, bolji život? Ovo su ekonomska očekivanja HNB-a za iduću godinu

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz porast naoblake pa na Jadranu mjestimice može pasti malo kiše. U gorskom području puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo koje će navečer i u noći okrenuti na buru, podno Velebita i jaku. Najviša temperatura od 7 do 10, na moru od 12 do 15 stupnjeva.

I u Dalmaciji djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Poslijepodne, uglavnom na otvorenom moru, može biti malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u noći okrenuti na buru. Temperatura od 13 do 17 stupnjeva.

Tri dana kopno 

Slijedećih dana u unutrašnjosti umjereno i pretežno oblačno. U četvrtak je još ponegdje moguća magla, a zatim mjestimice kiša koja u subotu ponegdje uz sjevernim predjelima može prijeći u susnježicu. Vjetar većinom slab. Jedino će od četvrtka na petak ponegdje zapuhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura - malo iznad prosjeka.

Tri dana more 

Na Jadranu umjereno do pretežno oblačno u petak uz mogućnost za malo kiše. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak koji će u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura - bez promjene.

Pročitajte i ovo Nezavisni sindikat organizirao je prosvjed protiv zakona o plaćama Žele uvid u sustav koeficijenata Sindikat optužuje Vladu za nepoštivanje dogovora: "Ovo je bitna promjena koja ima utjecaj na 250 tisuća ljudi"

Za božićne blagdane u većini će krajeva biti toplije od prosjeka, osobito za Božić, kad uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskom području valja računati na malo kiše. Više o tome u danima koji slijede.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene