Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna? Meteorolozi nemaju dobre vijesti za one koji su vikend htjeli provesti u prirodi

Proteklih dana više oblaka, a i kiše bilo je na Jadranu i područjima uz Jadran, a u unutrašnjosti - osobito na istoku zemlje, traje toplo i uglavnom sunčano, pravo bablje ljeto. Slično će vrijeme biti i idućih dana.

U četvrtak i petak očekuje nas vrijeme slično onome prethodnih dana – toplo i uglavnom sunčano, s pokojim pljuskom. No za vikend – hladan tuš i jesensko vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

U četvrtak će ujutro ponovno biti dosta magle, osobito u gorskoj Hrvatskoj i Posavini, ali ostat će toplo. Najniža će se temperatura kretati između 12 i 16 stupnjeva, a na Jadranu između 18 i 22 stupnja Celzijeva. Puhat će slabo jugo.

Od sredine dana bit će djelomice sunčano, ali uz povremeno više oblaka moguć je i pokoji pljusak. Puhat će uglavnom slab jugozapadnjak i ostat će iznadprosječno toplo, do čak 27 stupnjeva Celzijevih.

Na istoku toplo

Na istoku zemlje će, kao i prethodnih dana, biti uglavnom sunčano, toplo i bez pljuskova. Puhat će umjeren istočni vjetar.

Nestabilnije i uz više oblaka bit će na zapadu zemlje, osobito na Jadranu gdje će najviše biti pljuskova i grmljavine. Puhat će jugo koje će prema kraju dana sve više jačati.

Na južnom dijelu kiše i grmljavinskih pljuskova bit će više u prvom dijelu dana, ali pokojeg pljuska, osobito u zaleđu, bit će i poslijepodne. Temperatura će se kretati između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Promjena za vikend

Još će u petak biti barem djelomice sunčano i toplo, no od večeri stiže veća promjena vremena nakon koje će, barem neko vrijeme, biti osjetno hladnije. Najviše kiša padat će u noći s petka na subotu, ali pljuskova će biti i tijekom vikenda.

Na Jadranu se također očekuje veća promjena vremena i zahladnjenje tijekom vikenda, a u nedjelju će na sjevernom dijelu zapuhati i umjerena bura s jakim udarima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene