Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zatvorena autocesta kod Maslenice: Još danas trebate biti oprezni zbog jakog vjetra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog vremenskih prilika i u utorak će biti potreban dodatan oprez u prometu. Bura će još uglavnom u noći i ujutro biti jaka, na udare i olujna, a zatim će sredinom dana slabjeti, potom i okrenuti na sjeverozapadnjak. Na kopnu, i to ponajprije u kotlinama i blizini rijeka, može biti magle. U nastavku tjedna će u kopnenim predjelima biti vedrije, ne u potpunosti sunčano, ali će u svakom slučaju biti sunčanije nego u ponedjeljak. Uz obalu i na otocima će do petka uglavnom biti vedro.

Bura je tijekom jutra jaka, podno Velebita na udare i olujna, a na kopnu će puhati uglavnom slab do umjeren sjeverni vjetar. Ujutro će u unutrašnjosti po kotlinama i dolinama rijeka biti magle, a na Jadranu neće nedostajati sunca. Temperatura će tijekom jutra biti slična jučerašnjoj: od tri u gorju do osam u ostatku unutrašnjosti, a uz obalu između 10 i 15 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Hrvatski autoklub javlja da je zbog vjetra za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27).

U nastavku dana će u središnjoj Hrvatskoj biti više sunčana vremena nego jučer. Sjeverni vjetar će okrenuti na jugozapadnjak, a temperatura će iznositi 15 ili 16 stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji: dijelom sunčano, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak, a zatim jugozapadnjak. Temperatura će i ondje biti oko ili malo iznad 15 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu će i u nastavku dana biti pretežno sunčano. Bura će postupno slabiti te će okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura će na moru iznositi do 20 stupnjeva. U gorju će biti nešto manje sunčano, krajem dana će zapuhati jugozapadnjak, a temperatura će iznositi od 10 do 14 stupnjeva.

U Dalmaciji će tijekom dana biti sunčano, ali sredinom dana će puhati pojačana bura koja će zatim postupno slabiti, a krajem dana i okrenuti na sjeverozapadnjak. Temperatura će iznositi do 23 stupnja.

Idućih dana će u kopnenim predjelima biti djelomice sunčano. Tek povremeno će biti nešto više oblaka, a još rijetko gdje i malo kiše, koja je najizglednija u srijedu na istoku zemlje. Idućih dana se temperatura neće previše mijenjati.

Na moru će u nastavku tjedna biti sunčano. Na sjevernom dijelu će u petak biti oblačnije pa može pasti i nešto kiše. Bura će oslabjeti, okrenuti na sjeverozapadnjak, a zatim će u drugoj polovici tjedna zapuhati jugo koje će se u petak i pojačati.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene