Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je pravo jesensko vrijeme, meteorolog Ivan Čačić otkriva gdje će i kada biti najviše kiše

U Rijeci je u utorak u 24 sata po četvornom metru palo oko 125 litara kiše što je gotovo 70 posto mjesečne količine. Nova fronta, ponegdje s obilnom oborinom u nizinama i unutrašnjosti nam stiže u petak. Više o vremenu u nadolazećim danima donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić u vremenskoj prognozi.

Ujutro djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, mjestimice uz malo kiše. Vjetar većinom slab, a u gorju i na sjevernom Jadranu i umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 15, na moru od 16 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Danju u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano i uglavnom suho. Malo kiše može pasti prijepodne, a više uz jače naoblačenje u noći na petak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura od 19 do 21 stupnja.

I u istočnim predjelima djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Malo kiše ponegdje prijepodne, a u drugom dijelu dana uglavnom suho. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak. Najviša temperatura od 20 do 23 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu povremeno kiša, osobito u Gorskom kotaru u drugom dijelu dana, dok će na sjevernom Jadranu sredinom dana biti i sunčanih razdoblja. Krajem dana posvuda jače naoblačenje uz moguće izražene pljuskove i grmljavinu. Prevladavat će umjeren jugozapadnjak koji će poslijepodne sve više jačati pa će u gorju biti i jak. Na Jadranu jak jugozapadnjak i oštro navečer, ponegdje i olujni. Najviša temperatura u gorju od 16 do 18, a na Jadranu od 20 do 22 stupnja.

U Dalmaciji djelomice sunčano, a povremeno uz više oblaka mjestimice će biti malo kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo koji će prema kraju dana sve više jačati. Temperatura od 21 do 25 stupnjeva.

U Rijeci je u utorak u 24 sata po četvornom metru palo oko 125 litara kiše, što je gotovo 70 posto mjesečne količine. Nova fronta, ponegdje s obilnom oborinom u nizinama i unutrašnjosti stiže nam u petak.

Sljedećih dana u unutrašnjosti dosta promjenljivo i nestabilno, osobito u petak kad ponegdje može pasti i veća količina kiše, ponajviše u gorju. Poneki pljusak ili malo kiše bit će u sunčanijoj suboti, a u nedjelju većinom suho, ujutro moguće s maglom. Vjetar uglavnom umjeren jugozapadni, povremeno i jak.

Na Jadranu u petak promjenjivo i nestabilno, mjestimice s obilnijom kišom, a moguće je i nevrijeme. U subotu djelomice sunčano, ali ne posve stabilno, lokalno je moguć grmljavinski pljusak. U nedjelju većinom sunčano, a malo kiše još može pasti na sjevernom dijelu. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i jugo, koji će za vikend malo oslabjeti.

Kakva će temperatura biti u odabranim gradovima pogledajte u videu priloženom uz tekst.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene