Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom oblačno

Vremenska prognoza: I dalje nas očekuje nestabilno vrijeme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema vremenskoj prognozi i idućih dana nas očekuje nestabilno vrijeme, a toplije će biti tek u srijedu.

Prvi je dan klimatološkog ljeta, a vrijeme je kao da smo najtoplije godišnje doba upravo preskočili i zakoračili u jesen. Nakon sve ove kiše i hladnoće, mnogi još uvijek osjećaju gorak okus; po tko zna koji put čini se kao da onog pravog ugodnog proljeća nismo imali. No to je, kako smo već bili spominjali, stvar dojma. Za proljetne dane su dalje u ovoj godini ipak sve manje šanse. Naime, iako se sunca proteklih dana nismo baš nagledali, ono je i nad našm područjem sve jače i jednom kad se ovi oblaci rasplinu vrlo brzo će opasno zagrijati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

>> Vremenska prognoza

To se sutra još neće dogoditi. Ostajemo pod utjecajem prostranog ciklonalnog polja te će nam i dalje povrememno pritjecati vlažan, nestabilan zrak. U takvim okolnostima, sjeverozapadni dio zemlje, gorsko područje i sjeverni Jadran čeka još jedno većinom oblačno ili promjenjivo oblačno jutro, povremeno s kišom. U Slavoniji će već u početku biti i sunčanih razdoblja, dok se najviše sunca očekuje u Dalmaciji.

Na istoku i jugu bit će i većinom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 9 do 11, u gorju od 4 do 7, a na Jadranu sutra između 9 i 13 stupnjeva. Na sjeverozapadu zemlje će i poslijepodne prevladavati oblačno, povremeno s kišom. Na istoku, iako promjenjivije, uz sunčana razdoblja, sredinom dana i poslijepodne također može biti kiše, no uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će između 16 i 19 stupnjeva.

Početkom tjedna i dalje oblačno, toplije u srijedu

I u gorskoj Hrvatskoj bit će pretežno, a na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačano, na moru i sa sunčanim rezdobljima. I dok se na moru kakav kratkotrajan pljusak očekuje prijepodne, u gorju kiše povremeno može biti tijekom cijelog dana. Navečer će podno Velebita zapuhati umjerena bura. Mjerit će se između 18 i 20, a u gorju oko 15 stupnjeva. U Dalmaciji sutra djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će između 18 i 20 stupnjeva.

Promjenjivo oblačno, i tek malo povoljnije vrijeme nastavit će se i tijekom prve polovice novog tjedna. Mjestimice još može biti malo kiše ili kratkotrajnih pljuskova. U srijedu toplije. Na Jadranu će većinom biti djelomice sunčano te također toplije. Lokalni pljuskovi mogu se očekivati uglavnom u Dalmaciji, i to prije svega u poslijepodnevnim satima. Pri tom će puhati slaba do umjerena bura te sjeverozapadnjak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene